Ai mințit? Vezi cum poți să te îmbolnăvești



Toată lumea minte, sau a mințit cel puțin odată, însă oamenii de știință susțin că acest obicei poate avea repercursiuni chiar și asupra sănătății.

Minciunile dau naştere altor minciuni, iar strădania de a face credibile poveştile inventate măreşte considerabil nivelul de stres, cu efecte nocive pe termen lung. Anxietatea şi stresul sporesc cu 27% riscul unui atac de cord, arată un studiu realizat la Columbia University, potrivit Descopera.ro.

Un alt studiu, realizat la Stanford University, arată că minciunile creează o senzaţie de greutate, de apăsare, care îi poate împiedica pe oameni să fie activi, (de exemplu, să facă sport). Aceste gânduri activează zonele cerebrale asociate cu percepţia şi văzul în acelaşi mod în care sunt activate atunci când omul chiar poartă o greutate fizică.

De asemenea, minciunile afectează relaţiile, somnul şi alte aspecte ale vieţii care, odată tulburate, au repercusiuni asupra sănătăţii. Un studiu realizat de cercetătorii de la University of Notre Dame arată că participanţii care fuseseră instruiţi să evite conştient minciunile au raportat că relaţiile lor se îmbunătăţiseră, că dormeau mai bine, resimţeau mai puţină tensiune şi sufereau mai puţin de dureri de cap şi dureri în gât.

Comentarii Facebook