Adio benzină și motorină! O țară din Europa va permite doar comercializarea mașinilor electrice



Parlamentul din Olanda a luat o decizie prin care se va interzice comercializarea vehiculelor pe benzină sau motorină din anul 2025, spune presa olandeză.

Măsura este consecința unui amendament adoptat săptămâna trecută de Camera inferioară a parlamentului olandez la propunerea partidului PvdA. Măsura a întâmpinat o opoziție puternică din partea dreptei, însă acum Guvernul trebuie să adopte un plan de măsuri pentru implementarea deciziei, conform digi24.ro.

Guvernul olandez a semnat, în 2013, o înțelegere privind enerrgia cu 40 de organizații, pentru promovarea energiei verzi, izolarea locuințelor și reducerea emisiilor de carbon.

Liderul partiduui de dreapta VVD, Halbe Zijlstra, a declarat planul drept unul ”nerealistic”. ”Îmi pare o nebunie să mergem înainte cu acest plan. Cred că ar trebui să ne retragem din acordul privind energia”, a spus el.

Totodată, scăderea emisiilor a fost unul dintre angajamentele luate în 2015 la Paris la Conferința privind schimbările climatice, unde opt state nord americane și cinci țări, inclusiv Olanda, s-au reunit în Alianța Vehiculelor cu Emisii Zero, alianță prin care și-au propus ca cel târziu în 2050 să permită doar vânzarea vehiculelor prietenoase mediului.

Comentarii Facebook