Activiștii maghiari au acoperit emblema ambasadei de la Budapesta cu steagul secuiesc

 

Activiștii maghiari au acoperit emblema ambasadei de la Budapesta cu steagul secuiesc, iar MAE susține că scopul este de defăimare a simbolurilor naţionale.

 

Ministerul Afacerilor Externe îşi manifestă preocuparea faţă de atitudinea provocatoare a Mişcării „Celor 64 de comitate” şi condamnă producerea unor astfel de incidente care au ca scop defăimarea simbolurilor naţionale. MAE consideră că săvârşirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizaţii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă şi contravine spiritului şi prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice”, conform unui comunicat de presă.

 

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că îi va solicita ambasadorului ungar adoptarea unor măsuri de securitate privind Ambasada României din Budapesta.

 

În legătură cu cele întâmplate la Budapesta, o să avem o discuţie cu ambasadorul Ungariei, o discuţie care va avea un punct foarte clar. Înţelegem dreptul tuturor oamenilor din ţările Uniunii Europene să-şi exprime opiniile, însă în acelaşi timp vom solicita adoptarea unor măsuri de securitate care să corespundă prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, astfel încât activitatea Ambasadei să nu fie perturbată în niciun fel. Din punctul nostru de vedere, există toată dorinţa ca dialogul dintre România şi Ungaria să meargă, în continuare, pe trendul ascendent pe care l-am înregistrat”, a declarat Meleşcanu, luni, prezent la conferinţa de lansare a Preşedinţiei bulgare a Consiliului UE, citat de Mediafax.

 

Vandalizarea ambasadei României de la Budapesta a fost făcută duminică, după ce mai mulţi membrii din Mişcarea ”Celor 64 de Comitate” au acoperit emblema ambasadei cu steagul secuiesc.

Comentarii Facebook