Accident MORTAL în Cehia. Patru români și-au pierdut viața și alți trei sunt răniţi - VIDEO

 

Un accident grav de circulație s-a produs pe autostrada D5 (Praga-Nurenberg), în dreptul orașului Plzen, Cehia. În acest incident rutier au murit patru cetăţeni români şi trei sunt răniți.

 

În accidentul rutier au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, un camion și un autoturism, cel din urmă având la bord 7 cetățeni români. Conform declarațiilor unor reprezentanți ai poliției, camionul a lovit din spate autoturismul, care a fost proiectat în parapetele de protecție de pe marginea autostrăzii, scrie romaniatv.net.

 

Patru dintre românii din autoturism și-au pierdut viața, iar alți trei sunt răniți grav.

 

MAE anunță că în acest moment consulul român s-a deplasat la unităţile spitaliceşti în care sunt internaţi cetăţenii români răniţi, precum şi la organele de poliţie în vederea obţinerii de informaţii suplimentare.

 

Misiunea diplomatică română monitorizează cu prioritate cazul, menţine permanent legătura cu autorităţile competente locale şi cu reprezentanţii spitalului în care se află internaţi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

 

Ambasada României la Praga  a efectuat demersurile legale pe lângă autorităţile competente cehe, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privirea la identitatea victimelor, starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi şi împrejurările producerii accidentului”, potrivit unui comunicat la Ministerului Afacerilor Externe.

Comentarii Facebook