Marti 7 Februarie

Primele proteste cauzate de legea antifumat. Studenții bucureșteni ies în stradă pentru că nu mai pot fuma în curtea căminelorPeste 500 de studenți cazați în regie protestează, marți după-amiază, în București, împotriva legii antifumat.

Sutele de studenți din cadrul Universității Politehnice sunt nemulțumițo că nu mai pot fuma în campusul studențesc moco ,îcar în afara clădirilor.


Protestul are loc pe Splaiul Independenţei, la jumătatea drumului dintre staţiile de metrou Petrache Poenaru şi Grozăveşti, a declarat, pentru Mediafax, Răzvan Florea, preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Ingineria Sistemelor Biotehnice Bucureşti.

Având în vedere că legea interzice fumatul în instituţiile de stat, studenţii nu au voie să fumeze nici măcar în parcul Regiei.

Au fost persoane care au fost amendate pentru că au fumat în Regie. Noi sperăm să se poată aduce amendamente pe lege, să nu mai fim nevoiţi să ieşim până pe Splai ca să fumăm. Sunt şi alte campusuri studenţeşti din ţară care se confruntă cu aceeleaşi probleme”, a spus Răzvan Florea.

Comentarii Facebook