Luni 25 Mai

Accident feroviat cu aproape 50 de victime la Barcelona. Printre persoanele rănite se află și un român VIDEOUn accident feroviar grav, soldat cu rănirea a peste 48 de persoane, dintre care 5 rănite grav, a avut loc la Barcelona, a informat vineri serviciul de urgenţă catalan.

Printre victime se numără și un român, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

"Până în prezent, autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni ușoare", arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Oficiul Consular a contactat unitatea spitalicească pentru a obține informații cu privire la situația acestuia, menționează sursa citată.
MAE precizează faptul că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona — (0034) 934181535 , (0034) 934344223 sau (0034) 934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al oficiului consular: (0034) 661547853.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează în continuare cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, mai arată MAE.

Comentarii Facebook