Abonaţii RCS&RDS pot renunţa la abonament în termen de 30 de zile şi fără penalizări


Clienţii RCS&RDS care nu sunt de acord cu eliminarea din grila de programe a posturilor de televiziune Discovery pot renunţa la abonament în termen de 30 de zile şi fără a plăti penalităţi.

În CAPITOLUL V - Drepturile utilizatorilor finali - SECŢIUNEA 1, din Ordonanţa de Urgenţă nr. 111/2011, se prevede:

"(51) (7) În cazul în care contractul încheiat prevede pentru furnizor posibilitatea modificării unilaterale, acesta este obligat să notifice în avans abonatul cu privire la intenţia sa, astfel încât acesta să beneficieze de un termen de cel puţin 30 de zile pentru exercitarea dreptului de denunţare unilaterală a contractului, în cazul în care nu este de acord cu modificările propuse, fără plata niciunor penalităţi sau despăgubiri".

Compania RCS&RDS a comunicat abonaţilor săi, la sfârşitul lunii noiembrie, că televiziunile  "Digi Animal World şi BBC Entertainment vor înlocui Animal Planet şi Discovery Channel, care ies din grilă la 1 decembrie".

Operatorul de cablu a susţinut că la finele lunii trecute a expirat contractul de distribuţie dintre RCS şi Discovery Networks International iar pentru că nu au mai ajuns la un acord comun, contractul nu a mai putut fi prelungit. "În aceste condiţii am fost forţaţi să întrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fără contract nu este permisă de lege", se arată în comunicatul remis de operatorul de cablu, potrivit Capital.


Comentarii Facebook