A fost descoperită metoda prin care slăbești ușor și mănânci mai puțin


Oamenii de știință susțin că au găsit o metodp simplă de a slăbi și de a mânca mai puțin doar cu putearea minții.

Gândurile despre mâncare avute înainte să ne aşezăm la masă ne-ar putea ajuta să slăbim, sugerează cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când ne gândim la mesele precedente, mai ales la alimentele delicioase şi saţioase, mâncăm mai puţin în prezent, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

De asemenea, cercetătorii subliniază că un element cheie în alimentaţia sănătoasă este concentrarea. Specialiştii au descoperit că una dintre cauzele îngrăşării este mâncatul neatent. Lipsa de atenţie face ca oamenii să nu conştientizeze cât au mâncat, motiv pentru care mănâncă mai mult decât dacă ar fi atenţi doar la farfuria cu mâncare.

Analizând mai multe studii, cercetătorii au descoperit mai multe tehnici care permit reducerea cantităţii de mâncare consumate, printre care notarea într-un carneţel a meselor consumate sau păstrarea unor memento-uri vizuale ale meselor precedente, cum ar fi un ambalaj.

Rezultatele studiului au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition.

„Cercetarea noastră ar putea duce la conceperea unor noi strategii care să permită înlocuirea dietelor care implică reducerea caloriilor”, afirmă doctorul Eric Robinson, de la Universitatea Liverpool.


Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook