7 lucruri pe care nu trebuie sa le cumperi niciodata de la second-hand

 

Pentru ca sunt vremuri de criza, cei mai multi dintre oameni cauta produse la jumatate de pret care, cele mai multe dintre ele, se gasesc in second-hand-uri.

Exista o serie de produse pe care nu trebuie sa le achizitionam sub nicio forma de la aceste magazine din motive demne de inteles, scrie money.ro

Patuturile pentru bebelusi

Pentru ca lucrurile pentru bebelusi costa o avere si trebuie mereu schimbate, multi parinti spun ca este rentabil sa cumperi hainute uzate sau jucarii si alte accesorii la second-hand, acestea fiind mult mai ieftine.

Exista anumite boli la care copilasii ar putea fi expusi, motiv pentru care parintii sunt sfatuiti sa aiba mereu lucruri ingrijite si noi pentru micutii lor.

Scaune de masina

Pentru ca si scaunele de masina au o data de expirare, este bine de stiu ca daca scaunul a fost implicat intr-un accident, acest lucru ii poate copromite integritatea, facandu-l mai putin bun intr-o viitoare coliziune.

Scaunele uzate pot avea parti lipsa sau nu vin cu instructiuni, ceea ce le poate face sa nu fie instalate corect.
 
Canapele sau alte articole de tapiterie

Trebuie avuta mare grija si la aceste lucruri. Acarienii si insectele de tapiterie intra sunt una dintre principalele probleme, acestea intrand si in cele mai curate locuinte - in canapele, scaune, perne si tapiterie. Acestea se inmultesc incontrolabil si se raspandesc si la celelalte elemente din mobilier.

Saltele

Ca si mobilierul, saltelele poarta cu ele acarieni, insect si lichide corporale. Iar in timp ce insectele din saltea te pot face sa suferi de alergii si muscaturi, acestea vin si cu un alt factor de risc – durerile de spate.

Potrivit specialistilor, o saltea trebuie inlocuita cel putin odata la 10 ani pentru a te asigura ca esti sprijinit bine pe timpul somnului. Multe saltele uzate nu prea mai au viata in ele, ceea ce insemna ca mai bine investesi in una noua

Casti de protectie

Fie ca sunt de bicicleta, fie de motocicleta, castile de protectie sunt facute pentru a rezista la un singur accident. Problema este ca multe dintre ele supravietuiesc unui impact puternic fara a ramne cu semene foarte vizibile pe ele. Si pentru ca vorbim de siguranta vietii tale, nu merita sa risti o astfel de achizitie.

Cosmeticele

Site-ul eBay este cunoscut pentru ca vinde totul, de la lenjerie murdara si pana la proteze dentare uzate. Cu toate astea site-ul are o regula: nu vinde cosmetic uzate – din cauza factorului de risc implicat.

Daca faptul ca pensulele au fost atinse de mainile altcuiva, au atins ochii altcuiva sau gura altei personae, atunci gandeste-te doar la faptul ca produsele cosmetic expira destul de repede din momentul in care sunt deschise.

Electronicele

Electronicele precum televizoarele sa telefoanele mobile pot fi cuparate second-hand la preturi foarte avantajoase. De cele mai multe ori aceste lucruri merg foarte bine, insa exista mereu un pericol: produsele pot fi furate. Vanzarile online le-au dat posibilitatea hotilor sa vanda multe produse furate fara a fi puse sub semnul intrebarii, iar daca acesta este prins, produsul ti-ar putea fi confiscat.

Comentarii Facebook