6 sfaturi pentru a nu te ingrasa din cauza stresului


Deși multă lume invoca stresul ca motiv pentru excesul de kilograme, oamenii de știință au confirmat existența unei legături directe între stres și creșterea în greutate.

Iata o serie de sfaturi care te ajută să nu te îngrași când ești stresat:

Recunoaste simptomele stresului

Inainte de toate, evalueaza-ti starea si recunoaste simptomele stresului, inainte ca ele sa iti conditioneze comportamentul. Anxietatea, gandirea negativa, nelinistea, sentimentul ca esti coplesita si ca trupul tau sufera sunt cele mai comune semne.

Inainte sa te refugiezi in mancare nesanatoasa, gaseste alte cai prin care sa scapi de tensiune: mesteca guma mentolata fara zahar, fa origami, bea un ceai calmant neindulcit etc.

Gandeste inainte sa mananci

Ok, este foarte stresata, gandurile negre iti traverseaza mintea si, la primul impuls, te trezesti ca te apuci sa devorezi o ciocolata sau o punga de chipsuri. Aici este necesar sa intervii: controleaza-ti instinctul si gandeste inainte sa mananci. Intreaba-te daca iti este foame intr-adevar sau doar tanjesti dupa un strop alinare oferita de alintul papilelor gustative.

In cazul in care nu esti lihnita, poti obtine satisfactie si pe alte cai (o muzica buna, un serial de comedie, o manichiura noua). Daca intr-adevar ti-e foame, mananca ceva hranitor, nicidecum plin de calorii "goale". Rontaie un morcov, mananca un biscuite integral cu iaurt sau un pranz sanatos. La final, o patratica de ciocolata neagra iti va tine in frau si pofta de dulce.

Odihneste-te suficient

Singura cale prin care creierul tau se poate reechilibra energetic este odihna. Epuizarea nu doar ca iti agraveaza starea de stres, ci o poate chiar produce. Incearca sa dormi minimum 8 ore pe noapte neintrerupt, intr-o incapere aerisita. In acest mod, toate manifestarile si efectele stresului dispar ca prin minune!

Renunta la cofeina

Pacalita de iluzia ca substanta de baza din cafea, cofeina, te ajuta sa duci la bun sfarsit o zi imposibila, ai putea sa iti faci mai mult rau, decat bine. Acest excitat chimic puternic provoaca anxietate, aliat de nadejde al stresului. In plus, efectul diuretic al cafelei iti poate priva corpul de nutrienti, instalandu-se ulterior senzatia acuta de foame.


Citește mai multe pe Ele.ro


Comentarii Facebook