5 sfaturi pentru a introduce mai ușor fructele și legumele în meniul zilnic


Confrom studiilor Asociației Britanice de Dietă, o persoană trebuie să consume minim 400 grame de fructe și legume pe zi pentru a putea scădea riscul apariției problemelor de sănătate, precum tensiunea arterială, obezitatea și chiar unele forme de cancer. Dar câți dintre noi fac acest lucru?

Iata cateva metode simple de a introduce in alimentatia zilnica mai multe fructe si legume

Mananca la micul dejun si fructe!

Micul dejun nu trebuie sa fie compus neaparat din musli cu iaurt, din omleta, dintr-un sandwich sau dintr-o cafea si o tigara. „Taiati in bucatele un mar sau o para si amestecati-l in cerealele cu iaurt pe care le mancati”, recomanda nutrionistul Helen Ford.

Daca luati micul dejun pe drum spre munca, faceti-va dimineata un smoothie de fructe pe care sa il luati la voi intr-o sticla de sticla cu gatul mai mare (atat pentru a-l introduce mai usor in sticla, cat si pentru ca acest material pastreaza mai mult timp calitatile nutritive ale sucului natural). Asadar, dimineata introduceti in blender unul sau doua fructe, chiar si legume, dupa preferinte, si luati-l la pachet. Ideal este sa beti sucul natural cat mai repede pentru a nu se oxida.

La gustare, un fruct sau o leguma

In loc de a manca biscuiti sau altceva la gustare, mai bine va luati la pachet un fruct sau o leguma. Ce-i drept, se intampa adesea ca un mar sa genereze pofta de mancare, asa ca puteti opta pentru doi morcovi curatati de acasa, pentru gustare.

Supa de legume la pranz sau „sandwich imbunatatit”

Daca supa de legume nu va satura sau pur si simplu nu va este la indemana sa o mancati, fie din cauze financiare, fie din cauza pozitionarii locului de munca, asigurati-va ca sandwich-urile mancate contin suficiente legume. Daca ii cumparati de la un automat, aruncati partea superioada a painii, caci de regula acestea contin prea multa. Luat de acasa cateva legume taiate, castraveti, ardei, rosii, si mancati-le odata cu sandwich-urile.

Citește continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook