Sambata 17 Aprilie

5 rețete utile pentru un mic dejun în zilele toride


În dimineţile călduroase de vară parcă rămâi în pană de idei şi nu-ţi mai trebuie nimic de mâncare. Descoperă cele mai răcoritoare reţete de vară care îţi vor face dimineaţa mai frumoasă.

După un pahar cu apă la temperatura camerei în care pun puţină zeamă de lămâie parcă ar merge ceva răcoritor şi uşor de mâncare la micul dejun. Hidratarea este esenţială, de aceea este potrivit să ne începem fiecare dimineaţa cu un pahar mare cu apă. Dacă ai poftă de cafea, încearcă o combinaţie simplă de cafea fiartă sau infuzată amestecată cu lapte vegetal rece şi cuburi de gheaţă. De asemenea, poţi să păstrezi în frigider o sticlă cu ceai verde, infuzat de seara, iar dimineaţa să-l consumi cu lămâie, puţină miere şi cuburi de gheaţă.

Ca să te energizezi dimineaţa, organismul tău are nevoie de hrană. Acum este momentul să profiţi de bogăţie de legume, fructe şi verdeţuri de vară ca să faci combinaţii răcoritoare şi rapide. Iată câteva dintre reţetele mele preferate pentru micul dejun care te pot ajuta la nevoie:

1. Granola de casă, cu ciocolată


Cu lapte proaspăt de cocos sau de migdale, vei avea un mic dejun delicios. Găseşti AICI reţeta pentru a prepara această granola de casă.


2. Bruschete cu roşii cherry şi anşoa


Ai nevoie de pâine integrală prăjită pe care să pui puţin ulei de măsline, roşii, fileure de anşoa şi frunze proaspete de busuioc.


3. Pateu de mazăre cu fulgi de ardei iute


Poţi să prepari din timp acest pateu, astfel încât să-l ai la îndemână la frigider pentru micul dejun. Găseşti AICI reţeta.

Citește mai multe pe Eva.ro

Comentarii Facebook