5 motive pentru care Sfârşitul lumii nu vine în 21 decembrie 2012


În ciuda tuturor speculaţiilor, lumea nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2012 iar demonstraţiile în această privinţă sunt cât se poate de simple.

Ce spune arheologia

La începutul anului, arheologii americani au descoperit în Guatemala cele mai vechi calendare astronomice maya, datând din secolul al IX-lea, care nu anunţă sfârşitul lumii în 2012, așa cum s-a tot vehiculat în ultima vreme.

Aceste calendare au fost descoperite într-o casă dezgropată în situl maya Xultun, se afirmă în studiul publicat în revista americană Science din 11 mai. Este vorba de un calendar ceremonial de 260 de zile, de un calendar solar de 365 de zile şi de un ciclu anual de 584 de zile al planetei Venus şi de cel de 780 de zile al planetei Marte, a explicat arheologul William Saturno de la Universitatea din Boston, coordonatorul săpăturilor. Celelalte calendare urmează fazele lunare, a adăugat Saturno. Totuşi, subliniază arheologul, nu există nicio indicaţie că acele calendare maya s-ar opri sau că sfârşitul lumii ar coincide cu sfârşitul anului 2012.

"Ceea ce vedem acolo este pur şi simplu sfârşitul unuia dintre ciclurile calendarelor maya", a spus el. "Străvechii mayaşi preziceau faptul că lumea va continua să existe vreme de încă 7.000 de ani şi că lucrurile vor fi exact cum erau atunci", a adăugat William Saturno.

Solstiţiul de iarnă

Ceea ce va avea loc în această zi este de fapt ceva ce întâmpinăm în fiecare an la această dată: solstițiul de iarnă. Noaptea dintre 21 şi 22 decembrie este specială numai prin faptul că este cea mai lungă noapte din an.

Astrologie

Din punct de vedere astrologic, 21 decembrie nu aduce niciun fel de aliniere planetară sau aspecte neobişnuite sau rar întâlnite. Nu se anunţă niciun eveniment dramatic sau un aspect astral care să indice asta.

Numerologie

Datele repetitive, care au o "rimă", au fost întotdeauna fascinante. Aşa cum anul 2000 suna destul de ciudat încât să trezească în imaginaţia oamenilor credinţa că va veni sfârşitul, data de 21 12 2012 este la fel de interesantă. Dar dacă nu am fi numerotat zilele, ar mai fi avut această zi vreo semnificaţia aparte? Cu siguranţă Universul nu ţine cont de socotelile noastre...

Altfel de sfârşituri

Din punct de vedere astrologic, se poate spune că ne aşteaptă mai multe "sfârşituri", dar acestea au legătură mai mult cu societatea şi cu schimbările pe care trebuie să le facem, forţat, pentru a evolua. Cuadratura dintre Uranus şi Pluto este cea care ne va obliga să ne revizuim scara de valori, să renunţăm la unele comportamente în favoarea altora, potrivit eva.ro.

Comentarii Facebook