Miercuri 24 Aprilie

3 ponturi pentru a primi un salariu mai mare în 2013


Când e criză economică şi anagajatorii nu ştiu exact la ce să se aştepte în 2013, nu e uşor deloc să obţii un salariu mai mare.

Managerii care se ocupă de gestionarea bugetelor salariale sunt mai atenţi la nevoile firmei decât la cele ale angajaţilor, iar dacă îi spui şefului că ai primit o ofertă mai bună de la altă firmă, ai toate şansle să te lase să pleci pentru că în câteva zile va recruta pe altcineva .

Totodată, sunt şanse mici ca firma la care lucrezi să fie impresionată de argumente emoţionale de genul:

- nu mă mai descurc cu banii, soţia mea tocmai a născut;

- nu mi-aţi crescut de mulţi ani salariul şi am făcut şi ore suplimentare;

- toate preţurile au explodat în ultimii ani;

- o altă firmă mi-a propus un salariu mai mare.

Specialiştii în resurse umane îţi recomandă să vii cu argumente pragmatice, prin care să-l cointeresezi pe angajator să-ţi mărească salariul. Printre ideile cu cele mai mari şanse de reuşită se află următoarele:

1. Vino cu idei de optimizarea costurilor sau de dezvoltare a afacerii. Recomandarea specialiştilor HR este să ai iniţiativă, să vii cu proiecte noi, care să aducă plus-valoare companiei. Dacă aduci bani firmei, vei primi cu siguranţă o parte din aceştia înapoi.

2. Cere mai multe responsabilităţi. Este o schimbare de mentalitate: te-ai obişnuit doar să ceri, gândeşte cum poţi să câştigi mai mulţi bani prin extinderea sferei tale profesionale. Dacă vrei să câştigi mai mulţi bani, cere-i şefului tău mai multe responsabilităţi. Creşterea salarială va veni în faza a doua, când vei arăta că meriţi un salariu mai mare.

3. Concentrează-te în negociere pe beneficii şi bonusuri. Este o greşeală să negociezi doar salariul; celelalte aspecte extra-salariale sunt mai uşor de oferit de către angajatori, iar ţie îţi vor prinde foarte bine. Dacă propui un bonus mai mare în funcţie de performanţe, vei avea toate şansele să ţi se accepte ideea.

Comentarii Facebook