10 reguli de căsnicie ce TREBUIE încălcate


Trebuie sa faceti totul impreuna; sa rezolvati orice neintelegere fara sa va certati; niciodata sa nu va plictisiti. Poftim?! Acestea si alte asa-zise “reguli de aur” ale unei casnicii pot fi incalcate cu incredere.

1. Niciodata nu mergeti la culcare suparati.

De unde a aparut si asta? Se pare ca are la baza un sfat din Biblie care spunea ca nu trebuie sa lasi Soarele sa apuna peste supararile tale. Conform studiilor, incercarile de a rezolva diverse probleme cand sunteti obositi si stresati vor esua. Cel mai bine este sa reluati discutia dimineata(noaptea este cel mai bun sfetnic!), cand sunteti odihniti si aveti mintea limpede.

2. Intotdeauna fiti 100% sinceri

Nu intotdeauna sinceritatea 100% este cel mai bun lucru pentru o casnicie. De exemplu, nu este recomandat sa-i imparti cu iubitul tau toate detaliile picante despre fostii tai. Asta invita la comparatie, iar atunci cand compari, unul din ei doi iese cu siguranta in dezavantaj. Pe scurt: trebuie sa tii cont sa nu ranesti sentimentele celuilalt.


3. Niciodata nu plecati in vacanta separat.

Aceasta regula se bazeaza pe faptul ca atunci cand aveti timp liber ar trebui sa preferi in mod natural sa-l petreci cu jumatatea ta. Problema este ca tu si sotul puteti sa nu aveti aceeasi definitie in privinta vacantei perfecte(tu preferi muntele, el vrea la mare). Uneori, tu ai nevoie de un weekend la spa cu fetele, iar el ar vrea sa mearga la un gratar. Nu trebuie ca unul din voi sa se “sacrifice” pentru celalalt, acordati-va si timp pentru activitatile pe care nu le aveti in comun. Asigura-te totusi ca nu mergi intotdeauna in vacanta fara partener.
Ce dezvaluie pozitia sexuala preferata despre tine

4. Daca va certati inseamna ca sunteti la un pas de divort.

De fapt, studiile arata ca acele cupluri care nu se cearta niciodata – atat timp cat asta inseamna ca te abtii sa-i spui partenerului ce ai pe suflet – au sanse mult mai mari de a divorta. Trebuie sa gasiti metode pacifiste de a va rezolva conflictele(fara a da vina unul pe celalalt, a vorbi urat etc); solutionarea problemelor dupa o discutie in doi este mult mai bine decat sa “iti tii gura”.

5. Cand veti avea copii, ei vor fi pe primul loc.

Majoritatea cuplurilor dau la o parte relatia pe care o au pentru a deveni parinti “mai buni”. Adevarul este ca si relatia voastra este tot atat de importanta ca si copiii si nu numai pentru voi; pentru a creste intr-un mediu bun, copiii au nevoie sa vada ca parintii lor au o relatie armonioasa, se iubesc si se respecta. Astfel, ei vor avea un exemplu bun de urmat si vor sti sa se comporte bine cu viitorii lor parteneri de viata. De asemenea, gasiti-va timp doar pentru voi, cand sa nu mai discutati despre copii, facturi si altele, doar sa faceti activitati care va fac placere si va apropie. Copiii nu vor pati nimic.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook