Cum poți să faci chipsuri la microunde. Cea mai simplă și rapidă metodă


Cum poți să faci chipsuri la microunde. Cea mai simplă și rapidă metodă. Îți plac chipsurile, dar știi că cele din comerț nu sunt sănătoase? Ei bine, află că poți prepara această specialitate chiar la tine acasă! 

Cum poți să faci chipsuri la microunde

Te-ai gândit vreodată să prepari chipsuri la tine acasă? Acest lucru pare aproape imposibil, dar vă vom demonstra că nu este greu deloc. Singurele ingrediente de care ai nevoie pentru a obține acest preparat absolut delicios sunt: cartofii, ulei și anumite condimente aromate. Aici, bineînțeles, puteți folosi orice în funcție de gust.

Atunci când prepari pentru prima dată această rețetă, te gândești cum poți tăia feliile atât de subțiri, nu-i așa? Ei bine, cel mai indicat este să folosim o răzătoare profesională, deoarece altfel putem risca să ne accidentăm.

Cum se pregătesc cartofii

Pentru ai ieși totul excelent, vă recomandăm să folosiți cartofii roșii cu coaja subțire. Aceștia sunt perfecți pentru rețeta noastră de chipsuri la microunde. Mai întâi, cartofii se spală foarte bine cu ajutorul unui burete fin, deoarece trebuie să ne asigurăm că scăpăm și de cele mai fine granule de nisip.

Următorul pas este acela de a-i clăti în mai multe ape. Apoi, îi tăiem în două, pe lățime. După ce i-am tăiat, cartofii se feliază cu ajutorul răzătoarei. Apoi, se pun feliile pe platouri întinse care pot fi introduse în cuptorul microunde și se șterg bine cu șervețele de hârtie, să nu fie umede. Nu trebuie să avem nicio urmă de apă!

După ce am terminat de așezat cartofii, tot ce mai avem de făcut este să-i condimentăm după gust, să adăugăm puțină sare și să-i stropim cu puțin ulei. Apoi, platourile se introduc în cuptorul cu microunde, îl setăm la putere maximă și așteptăm aproximativ două minute.

Cea mai simplă și rapidă metodă

După ce s-au scurs cele două minute, oprim cuptorul și cu ajutorul unei clește pentru cuburile de gheață întoarcem fiecare felie de cartof pe partea cealaltă. Pornim, din nou, cuptorul și lăsăm chipurile în cuptor, pentru circa două sau trei minute.

Cum ne dăm seama că s-au făcut? Ei bine, chipsurile încep să se prăjească, prind o nuanță maronie pe margine și devin crocante. După cele două sau trei minute, se oprește cuptorul cu microunde, se deschide ușa acestuia larg și se lasă chipsurile aproximativ zece minute, deoarece se pot servi doar atunci când s-au răcit definitiv.

După această rețetă, vei avea parte de cele mai bune și cele mai sănătoase chipsuri din cartofi la microunde, crocante, delicioase și savuroase. Pentru un plus de aromă, îți recomandăm să încerci diverse sosuri de iaurt sau paprika. De asemenea, Aceste chipsuri au un conținut scăzut de calorii, deoarece sunt gătite cu foarte puțin ulei.

Tehnologia este destul de simplă, dar există și un dezavantaj. Nu puteți găti multe chipsuri în același timp, deoarece cuptorul cu microunde nu are suficient spațiu.


Comentarii Facebook