Rețetă de post. Pește cu legume la cuptor. Rețeta delicioasă, explicată pas cu pas


Rețetă de post. Pește cu legume la cuptor. Rețeta delicioasă, explicată pas cu pas. Ne aflăm în perioada Postului de Paște, dar pe data de 25 martie este dezlegare la pește. Astfel, ne-am gândit la o rețetă delicioasă de pește cu legume. Sună bine, nu-i așa? Și unde mai pui că este foarte ușor de preparat! În acest articol vei afla, pas cu pas, cum se gătește.

Rețetă de post. Pește cu legume la cuptor

Pe data de 25 martie, gospodinele se întrec în a pregăti cele mai bune preparate din pește! Acest aliment este extrem de sănătos și vine cu o mulțime de beneficii asupra organismului. În ultimul timp, rețetele de pește sunt tot mai variate și multe dintre acestea sunt ușor de pregătit. De ce? Ei bine, acest aliment se prepară foarte repede, indiferent dacă alegi să îl pregătești la cuptor, pe plită sau pe grătar.

Suntem convinși că v-ați săturat de pește prăjit, fiert și vreți să încercați și altceva. De aceea, noi ne-am gândit să vă prezentăm o mâncare ușoară, sănătoasă și extrem de savuroasă. Ce poate fi mai bun decât un astfel de preparat, mai ales dacă ați respectat cu smerenie Postul Mare al Paștelui.

Rețetă de post. Ingrediente

Pentru pregătirea rețetei de pește cu legume la cuptor veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

-un kilogram de cartofi

-o bucată de broccoli

-două bucăți de porumb fiert

-patru bucăți de morcovi

-o bucată de praz

-două lămâi

-150 de grame de roșii cherry

-ulei de măsline

-sare

-piper negru măcinat

-ierburi aromatice

-patru pești (lup de mare)

-200 ml de apă

Rețetă de post. Mod de preparare

Pentru început, peștii se curăţă de solzi, de branhii şi intestine. Se spală cu apă rece și se usucă. Apoi, legumele se curăță și le tăiem, dar nu mărunt. Le lăsăm la o dimensiune medie. După ce le-am spălat și pregătit, luăm tava de la aragaz și începem să așezăm legumele în următoarea ordine: cartofii, broccoli, porumbul fiert, morcovii, prazul, lămâile și roșiile cherry.

Legumele trebuie să acopere întreaga suprafață a tăvii, iar apoi le stropim cu ulei de măsline, presărăm puțină sare, piper negru măcinat și ierburi aromatice. Apoi, punem tava puțin deoparte și pregătim cei patru pești. Fiecare se stropește cu ulei de măsline pe ambele părți și în interior, apoi presărăm puțină sare, piper negru măcinat și în interior introducem două felii de lămâie.

Rețetă de post. Pește cu legume la cuptor - o rețetă delicioasă

După ce i-am pregătit pe toți, ii așezăm deasupra legumelor și acoperim tava cu o folie de staniol. Apoi, o introducem la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade celsius pentru o perioadă de aproximativ 40 de minute. După ce s-a scurs acest timp, îndepărtăm ușor folia, luăm cei patru pești și îi așezăm pe un platou.

Stropim legumele cu apă și le mai introducem la cuptor pentru 15 minute, dar nu înainte de a seta cuptorul la o temperatură de 220 de grade celsius. După ce scoatem tava, vom observa că acestea au prins o nuanță frumoasă, aurie, iar de miros ce să mai spunem? Se va simți în toată bucătăria un parfum deosebit de legume aromate. Pe un platou așezăm legume și deasupra un pește. Arată absolut minunat și este extrem de delicios! Spor la treabă și poftă bună!


Comentarii Facebook