Ciorba rădăuțeană de pui, în topul celor mai bune supe din lume! Cine a inventat celebra ciorbă


Ciorba rădăuțeană de pui, promovată drept un remediu pentru mahmureală, și-a câștigat locul în topul celor mai gustoase supe din lume, conform unei publicații gastronomice.

Pe baza recenziilor, ciorba radauteana s-a clasat pe locul 14 din 100, în topul celor mai bune supe din lume, conform Taste Atlas.

Ciorba Rădăuteană este o ciorba tradițională românească. Este făcut cu o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede. Supa este destul de acidă, datorită adaosului de suc de lămâie”, scriu cei de la Taste Atlas, în descrierea ciorbei.

În România, ciorba rădăuțeană este deosebit de apreciată pentru că este un remediu pentru mahmureală și are proprietăți vindecătoare - este adesea folosită ca remediu pentru simptomele obișnuite de răceală”.

Pe primul loc în top a fost supa ramen din Japonia, pe doi s-a clasat supa poloneză Zurek și pe trei Mercimek çorbası, un fel de mâncare popular în Turcia consumată la micul dejun, prânz și cină. Celebra supă de ceapă din Franța a reușit doar să ocupe locul 40.

Ciorba rădăuțeană a apărut acum 41 de ani când Cornelia Dumitrescu, acum în vârstă de 77 de ani a gătit-o pentru prima dată. Soțul ei își dorise o supă de curcan care să aducă, dar să nu fie ciorba de burtă.

Rețeta a avut succes întâi printre membrii familiei, iar apoi a fost servită clienților restaurantului în care lucra. În timp au preluat-o și alți bucătari iar acum a ajuns pe locul 12 în topul mondial al supelor.

Eu sunt foarte bucuroasă că a ajuns în top. Nu m-am așteptat drept să vă spun la așa ceva. Secretul ciorbei este: ingrediente de foarte bună calitate plus de asta cantitățile pe care le punem în această ciorbă”, a spus Cornelia.

Este cea mai apreciată și cea mai vândută ciorbă. Are o savoare, un gust deosebit. De obicei la prânz vin cei mai mulți clienți, dar sunt clienți care servesc ciorba rădăuțeană și dimineața la 10. Mai mult, doamnele dacă mănâncă o ciorbă rădăuțeană se mai abțin de la felul doi”, a explicat Camelia Timofte, maestru în arta culinară.

Comentarii Facebook