Ce mâncăruri nu trebuie consumate, dacă au fost ținute mai mult de o zi în frigider? Specialiștii spun că aceste alimente devin periculoase, după 24 de ore


Tendința românilor este să creadă că orice preparate pot fi consumate și câteva zile mai târziu, cu condiția că sunt ținute în frigider. Acest lucru este complet fals în cazul anumitor mâncăruri, susțin specialiștii în alimentație.

Specialiștii în alimentație au dezvăluit care sunt mâncărurile pe care nu ar mai trebui să le consumăm atunci când au fost ținute mai mult de o zi în frigider. 

Este vorba despre două alimente pe care, cu siguranță, mulți români tind să le păstreze mult mai mult de 24 de ore la rece, după prepararea lor inițială.

În cazul acestor alimente, pericolul vine tocmai din pricina faptului că nu ne este ușor să ne dăm seama atunci când acestea încep să se altereze, ele reunind să-și păstreze mirosul, dar și gustul chiar și după cele 24 de ore maxime de păstrare recomandate de specialiști.

Este vorba despre preparatele cu paste și orez. Cu toate că nu mulți cunosc acest lucru, aceste alimente au o valabilitate foarte scurtă, putând fi mâncate în mai puțin de 24 de ore din momentul preparării lor. Problemele pot apărea mai ales din cauza reîncălzirii lor pe foc sau în cuptorul cu microunde.

„O bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate, poate rezista până la 100 de grade și peste, iar cu aceste cicluri de reîncălzire putem face ca sporii să germineze și să înceapă să apară compuși toxici, toxine, care ne pot provoca gastroenterita.

Nu are niciun rost să numărăm zilele de când sunt în frigider sau de câte ori le reîncălzim, este suficient să facem asta o singură dată pentru apariția compușilor ce pot provoca probleme de sănătate. Cel mai bine este să consumăm pastele și orezul în ziua în care sunt preparate”, a fost explicația dată de Beatriz Robles, tehnolog alimentar.

Comentarii Facebook