Leguma ieftină și accesibilă, despre care se spune că poate trata tiroida, dar și ficatul. Despre ce legumă este vorba?


Există o legumă plină de beneficii, care poate îmbunătăți funcții importante ale organismului. Este ieftină și ușor de găsit în orice magazin.

Este cunoscut faptul că legumele sunt pline de beneficii și nutrienți pentru corp. Acestea sunt pline de vitamine și minerale, și ajută la lupta împotriva mai multor probleme de sănătate care ar putea să apară. Pentru a trata ficatul, dar și hipertiroida, se recomandă consumul frecvent de ridiche neagră, atât sub formă de suc, cât și solidă.

ridiche.jpg

Lupta împotriva răcelii

Ridichea neagră conține antioxidanți care ajută împotriva răcelii și gripei. Pentru tratament este nevoie să se taie o ridiche în două, să se pune zahăr pe o jumătate, iar apoi se "lipească" cele două jumătăți și să se lase până a doua zi. Sucul rezultat este un remediu care tratează infecțiile sistemului respirator.

Îmbunătățește funcțiile ficatului

Ridichea ajută la funcțiile hepatice și elimină toxinele.Pulpa fructului conține numeroase vitamine, magneziu, calciu, precum complex de B-uri și vitamina C.

Previne hipertiroida

Excesul de hormoni tiroidieni pe care glanda tiroidă îi secretă se poate regla cu ajutorul ridichei negre. Ea conține un compus de sulf care reglează secreția de glande tiroide. În acest fel, consumul regulat de ridiche va ajuta la prevenirea și tratarea hipertiroidei.

Beneficii pentru piele

Sucul de la o ridiche este detoxifiant natural și ne ajută să avem o piele mai frumoasă și strălucitoare. Complexul de B-uri, zinc și fosfor acționează ca un purificator sangvin eficient și elimină deșeurile dăunătoare.

Reduce căderea părului

Alături de alte legume, contribuie la un păr sănătos și îl face mai moale. Totodată, se reduce grăsimea excesivă a părului, dar și uscăciunea pielii. Ține sub control secreția de sebum și oferă părului un aspect mai sănătos.

Comentarii Facebook