Ce alimente nu se recomandă să se mănânce dimineața, pe stomacul gol? Acestea pot afecta starea de sănătate


Dimineața este unul dintre cele mai vulnerabile momente din zi pentru stomac. Pentru menținerea sănătății, este necesară atenție atunci când vine vorba de alegerea mâncării în prima parte a zilei. Iată de ce alimente trebuie evitate pe stomacul gol.

Condimente

Nu se recomandă consumul mâncărurilor condimentate pe stomacul gol, deoarece pot cauza iritații și inflamații în stomac și intestin. Substanțele pe care le conțin aceste alimente pot provoca arsuri sau disconfort. Cu atât mai mult, se poate ajunge la creșterea secreției de acid gastric. Din această cauză, se poate ajunge la probleme cu refluxul gastroesofagian sau ulcerul gastric.

Citrice

Citricele sunt bogate în aciditate, iar consumul lor pe stomacul gol poate duce la iritații ale mucoasei gastrice, provocând disconfort sau chiar durere. Acestea pot stimula secreția de acid gastric.

Dulciuri

Există mai multe motive pentru care nu se recomandă consumul de dulciuri pe stomacul gol. În primul rând, aceste alimente bogate în zahăr pot duce la o creștere rapidă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce poate provoca o senzație de oboseală, slăbiciune și iritabilitate.

Produsele fragede de patiserie

Nu este recomandat să se mănânce produse fragede de patiserie pe stomacul gol pentru că pot fi greu de digerat, ceea ce poate duce la iritarea mucoasei stomacului. Cu atât mai mult, din această cauză se pot provoca  fluctuații rapide ale nivelului de zahăr din sânge.

Lactate fermentate

Consumul de lactate fermentate, cum ar fi iaurtul sau chefirul, pe stomacul gol poate provoca discomfort gastric. Multe persoane se confruntă cu dureri abdominale din această cauză. Acest obicei duce la o creștere a acidității.

Băuturi carbogazoase reci

Există multe motive pentru care este bine, în general, să se stea departe de băuturile carbogazoase reci, mai ales atunci când este vorba de un stomac gol. Din cauza acestui obicei se poate irita mucoasa. Cu atât mai mult, poate fi afectat procesul de digestie.

Băuturile carbogazoase reci sunt adesea bogate în zahăr sau îndulcitori artificiali, care pot afecta nivelul de zahăr din sânge, motiv pentru care multe persoane au o senzație de foame.

Comentarii Facebook