Mihaela Bilic le explică românilor de ce nu este bine să mănânce roșii cu brânză. Medicul susține că este o combinație fatală pentru siluetă


Nutriționista Mihaela Bilic vine și trage un semnal de alarmă în legătură cu consumul de roșii cu brânză, fel preferat al multor români. Cunoscuta specialistă susține că această gustare este o bombă calorică.

Mihaela Bilic vine cu vești proaste, mai ales pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus. Mulți dintre români așteaptă cu nerăbdare să apară la piață roșiile românești, pe care le pot savura alături de o brânză bună. Cu toate acestea, specialista susține că brânza este un adevărat inamic al siluetei, fiind mai periculoasă chiar și decât carnea!

„Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrășăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza.

Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.

Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat”, a transmis Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Pentru cei care, însă, nu concep să renunțe la această plăcere culinară, nutriționista spune că se pot bucura în continuare de această gustare, atât timp cât sunt atenți la cantitatea de brânză pe care o consumă la o masă. Prin urmare, combinația ideală ar fi: 80% roșii, 20% brânză.

„Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!! Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamna porția corectă!

O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu.

E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta, dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării.

Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, a explicat Mihaela Bilic.

Comentarii Facebook