Vin sărbătorile, dar la pachet cu ele apar și noi pericole! Sfaturi practice pentru a nu fi „vizitaţi” de hoţi în timp ce suntem în vacanţă


Sezonul vacanţelor este şi preferatul hoţilor din locuinţe care îşi caută victimele şi îşi plănuiesc minuţios spargerile. La ce trebuie să fim atenţi când plecăm de acasă în perioada sărbătorilor de iarnă.

În primul rând trebuie să asigurăm uşile şi ferestrele pentru că sunt primele pe care hoţii le verifică. Un alt sfat ar fi să apelăm la ajutorul unui vecin care să ia corespondența din când în când pentru a nu lăsa impresia că nu suntem acasă. Dacă avem o lampă solară, o putem lăsa să lumineze întreaga noapte, iar hoţii vor crede că suntem acasă.

Pentru metode de protecţie mai sigure putem folosi un sistem antiefracţie. Vorbim aici despre camere de supraveghere şi senzori care să anunţe dacă cineva a forţat uşa sau a spart geamurile. Încă un sfat important: să nu publicăm prea multe fotografii din vacanţă pentru a nu le arăta hoţilor că nu suntem acasă.

Comentarii Facebook