Sambata 26 Octombrie

TOP 10 Cele mai frumoase femei din lume create de inteligența artificială. Sunt finalistele Miss AI, iar una este din România. Vă place? FOTO


În contextul temerilor că inteligența artificială (IA) amenință securitatea locurilor de muncă și profesiile artistice, Fanvue World AI Creator Awards a anunțat lista scurtă a primelor 10 finaliste pentru premiul „Miss AI”. Toate participantele au nume, poze și biografii inventate, multe dintre ele bazate pe diferite clișee ale societății din care provin.

Luna trecută, World AI Creator Awards a lansat primul concurs de frumusețe IA din lume, Miss AI, care iși propune să demonstreze „o schimbare în modul în care percepem frumusețea și creativitatea în domeniul inteligenței artificiale”, aducând împreună creatori de IA din întreaga lume pentru a-și prezenta creațiile digitale care concurează pentru titlul de Miss AI.

În mijlocul îngrijorărilor că inteligența artificială amenință securitatea locurilor de muncă și profesiile artistice, acest eveniment este cu siguranță unul controversat. Totuși, a fost anunțată lista scurtă a primelor 10 finaliste pentru premiul Miss AI, incluzând modele generate de IA din mai multe țări, inclusiv România.

Acestea au fost selectate din 1.500 de aplicații trimise de creatori de conținut AI din întreaga lume, de un juriu format din oameni și roboți. Premiul este de 20 000 USD.

„Premiile au arătat cât de implicați sunt creatorii în domeniul IA, iar standardul listei scurte este incredibil de înalt”, a explicat Will Monange, co-fondator al Fanvue, o platformă de social media pentru creatorii de conținut generați de AI.

El a continuat: „Asta este frumusețea spațiului creatorilor de IA - permite oamenilor creativi să intre în economia creatorilor cu creațiile lor generate de IA, fără a trebui să fie ei înșiși fața acestora. Juriul a avut o sarcină dificilă în evaluarea tuturor participanților și așteptăm cu nerăbdare anunțarea câștigătorilor finali la sfârșitul lunii.”

Scepticii consideră însă că un asemenea concurs poate exacerba standardele nerealiste de frumusețe prin „perfecțiunea” generată de calculator. Iar faptul că finalistele par a fi rezultatul unei încercări de a bifa anumite criterii pare de asemenea o ipocrizie.

Ayiana Rainbow, modelul trimis din România, este creată folosind Chat GPT pentru a crea instrucțiuni pentru softul Leonardo AI.

Descrierea asciată imaginii spune că ”Aiyana este o voce pentru acceptarea LGBT, promovând iubirea și diversitatea în toate formele sale. Ea personifică inclusivitatea, militând pentru egalitate si toleranță. Ayiana se pronunță pentru o lume în care fiecare voce este ascultată ți apreciată, promovând empatia și respectul pentru toți”

Iată și cele 10 modele finaliste :

Kenza Layli (Maroc)

KENZA LAYLI.webp

Aliya Lou (Brazilia)

ALIYA LOU.webp

Anne Kerdi (Franța)

ANNE KERDI.webp

Aiyana Rainbow (România)

AIYANA RAINBOW.webp

Asena Ilik (Turcia)

ASENA ILIK.webp

Eliza Khan (Bangladesh)

ELIZA KHAN.webp

Lalina (Franța)

LALINA.webp

Olivia C (Portugalia)

OLIVIA c.webp

Seren Ay (Turcia)

SEREN AY.webp

Zara Shatavari (India)

ZARA SHATAVARI.webp

Comentarii Facebook