Duminica 28 Aprilie

Ţinute lejere de iarnă: cum le alcătuieşti


Iarna este anotimpul perfect pentru o mulţime de activităţi frumoase, de la plimbări la târgul de Crăciun şi până la vacanţe la munte. Te poţi bucura de ţinute impecabile şi confortabile chiar şi pe timpul iernii, mai ales dacă ştii să alegi piesele potrivite.

Ţinutele lejere de iarnă se pot alcătui uşor, mai ales atunci când alegi modele de haine care îţi completează stilul personal şi în care te simţi protejată de frigul de afară.

Dacă îţi doreşti câteva sfaturi pentru a crea outfit-uri comfy de iarnă, dar care să arate cool şi modern, citeşte mai jos:

Treninguri

Treningul este o alegere excelentă dacă îţi doreşti ţinute de iarnă confortabile. Brand-urile sport şi nu numai oferă o varietate de treninguri şi seturi din care să alegi, aşa că este imposibil să nu găseşti un model potrivit stilului tău.

În cazul în care desfăşori des activităţi sportive, este de preferat să alegi modele de trening de la brandurile sport. Acestea pot fi alcătuite din bluze groase şi pantaloni sau din hanorace cu fermoar şi pantaloni. De asemenea, pantalonii de dama pot avea diverse croiuri, de la mulat şi până la lejer sau chiar evazat.

Pentru ţinute de zi, casual, alege treninguri din tricot, în nuanţe pământii, cu un croi ceva mai elegant. Astfel, le vei putea purta la shopping, la restaurant sau la alte evenimente de zi.

Cămăşi şi pulovere

Cămăşile de damă nu trebuie să îţi lipsească din dressing. Poţi folosi cămăşile de damă pentru ţinute casual, office sau chiar pentru ţinute elegante. Cămăşile de damă se pot purta indiferent de anotimp, în funcţie de modul în care stilizezi ţinutele.

Pentru un outfit de iarnă elegant, asortează cămaşa de damă cu un pulover, pe care să îl pui pe deasupra ei. Alege o cămaşă ceva mai lungă, cu guler, din bumbac. Satinul este şi el o variantă, însă este posibil ca acest material să se electrizeze în contact cu puloverul. Manşetele, gulerul şi terminaţiile cămăşii trebuie să rămână la vedere, chiar dacă vei pune un pulover pe deasupra. 

Optează pentru pulovere din materiale de calitate, precum lână sau caşmirul, în tonuri de bleumarin, bej, negru, gri sau roz prăfuit.

În partea de jos poţi purta pantaloni de damă din stofa, fie conici, fie evazaţi şi cizme, ghete, botine sau pantofi stiletto. Dacă vremea este neprietenoasă, alege şi o geacă de damă din fas, care să completeze ţinuta.

Pulovere şi fuste plisate

Fustele plisate sunt perfecte pentru orice anotimp, de la vară şi până la iarnă. Bineînţeles, iarna trebuie să le stilizezi ca atare, deoarece vremea de afară nu este deloc prietenoasă. Dacă îţi doreşti un outfit elegant, asortează o fustă plisata midi în culorile preferate cu un pulover de caşmir sau lana, lejer, cu decolteu în V. Este de preferat să optezi pentru o fustă colorată şi un pulover în nuanţe neutre, nu viceversa.

Nu uita să adaugi ţinutei o pereche de dresuri, fie în tonuri de bej, fie de bleumarin sau negru, în funcţie de culorile alese pentru haine. În picioare poţi purta ghete, botine sau pantofi cu toc.

Rochii din tricot

Rochia este una dintre cele mai versatile piese vestimentare. În plus, aceasta este mult mai uşor de asortat. Atunci când realizezi outfit-uri din două piese, trebuie să te asiguri că acestea se asortează, iar mai apoi că ambele se potrivesc cu pantofii, geanta sau geaca. Ei bine, în cazul rochiilor, ai mai puţine bătăi de cap, deoarece acestea trebuie să se potrivească doar cu pantofii şi accesoriile.

Pe perioada iernii, poţi alege rochii din tricot, în care să te simţi confortabil şi să şi arăţi fabulos. Există o mulţime de modele de rochii din tricot pe piaţă, în tot felul de culori şi croiuri.

Rochia din tricot se poate asorta cu cizme înalte, ghete, pantofi cu toc, ba chiar şi cu încălţăminte sport şi se pretează atât la ţinute casual, de zi, cât şi la ţinute office.

Blugi şi şaluri groase

Dacă îţi doreşti ţinute confortabile de iarnă, dar care să arate în acelaşi timp fancy, poţi asorta blugii cu şaluri groase. Începe prin a alege perechea preferată de blugi, de preferat din denim gros, negru sau albastru. Mai apoi, în partea de sus optează pentru un tricou, o bluză simplă cu mânecă lungă sau un pulover. Peste, vei pune un şal gros, în culorile sau print-urile preferate.

Bineînţeles, dacă este necesar vei adăuga ţinutei o geacă, o jachetă sau o haină de blană.

Salurile groase sunt o super alegere pentru sezonul rece, deoarece sunt uşor de purtat, călduroase şi accesibile din punct de vedere al preţului.

Cele mai potrivitele piese pentru ţinute lejere de iarnă sunt puloverele, blugii, salurile, rochiile din tricot şi treningurile. Optează pentru modele din materiale de calitate, deoarece acestea rezista excelent în timp şi îţi oferă un confort sporit la purtare.

Comentarii Facebook