Marti 5 Iulie

Secretul ciorbei Sofiei Vicoveanca: „Înainte de masă se bea câte un păhăruț de țuiculiță”


Interpreta de muzică populară, Sofia Vicoveanca, arată nemaipomenit la cei 80 de ani ai săi. Cântăreața spune că  iubește să călătorească, să fie activă, să se plimbe și mai ales să gătească. Îndrăgita interpreta spune că rețeta ei specială de borș o ajută să-și mențină tinerețea.

Care este secretul cântăreței atunci când face cea mai bună ciorbă? Sofia Vicoveanca a mărturisit că nepoatele sale o roagă mereu să le gătească ciorba ei specială, deoarece gustul autentic al borșului bunicii nu se mai găsește nicăieri.

„Înainte de masă se bea câte un păhăruț de țuiculiță”

Sofia-Vicoveanca-Kenya.jpg

Pe lângă gustul extraordinar al acestui borș, cântăreața spune că este și extrem de sănptos. Ea sfătuiește femeile să bea borș acru pe stomacul gol, înainte de masă, pentru detoxifiere.

Nepoata din clasa a 12-a și cea studentă în anul I la Geologie, mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust. Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în cirobă  atât cât o gusti, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a mărturisit Sofia Vicoveanca.

„Tinerețea vine din suflet”

271846403_476810157148029_4087583405256814832_n-960x556.jpg

Chiar dacă are o vârstă respectabilă, cântăreața este curajoasă și continuă să călătorească peste hotare, acesta fiind unul dintre hobby-urile sale preferate de când se știe. „Tinerețea vine din suflet, odată ce ai grijă de el, poți trăi aproape veșnic!” , mărturisește artista. Recent, Sofia Vicoveanca a fost într-o călătorie de vis în Kenya. Artista de muzică populară i-a încântat pe fanii săi cu imagini din Africa, acolo unde s-a pozat cu elefanții.

Sondaj de opinie

Sunteți de acord ca CFR Cluj să joace pe Cluj Arena?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook