Povestea bărbatului care s-a pensionat după 35 de ani de concediu medical! Cum a reușit să fenteze munca


Carlo Cani a ieșit la pensie la vârsta de 60 de ani, însă fără să lucreze nici măcar o zi întreagă în subteran, pentru o companie minieră din Sardinia unde se angajase în anul 1980.

Povestea italianului Carlo Cani este aproape incredibilă. Bărbatul a ieșit în 2006 la pensie, după 35 de ani în care a reușit să stea în concediu medical invocând cele mai diverse probleme de sănătate, de la afecțiuni ale ochilor cauzate de praful de cărbuni, până la amnezie, hemoroizi, faptul că suferă de claustrofobie (teama de spații închise), variate infecții, iar lista poate continua la nesfarsit.

„Așa că am inventat tot ce mi-a venit în minte, mă loveam intenționat la deget”

„Bolnavul” a reușit să petreacă nu mai puțin de 35 de ani în concediu medical cu complicitatea medicilor. Carlo Cani a declarat pentru publicația La Stampa că adesea stătea acasă și asculta Jazz.

Am ajuns la vârsta pensionarii fără să muncesc cine știe ce. Am urât să muncesc în subteran. Din prima clipa am înțeles că viața printre cărbuni nu este pentru mine. Așa că am inventat tot ce mi-a venit în minte, mă loveam intenționat la deget pentru că nu puteam să lucrez cu el umflat. Cu alte ocazii îmi frecam ochii cu praf de cărbune. Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc, mai ales nu în mină”, a povestit bărbatul fără vreo urmă de remușcare.

Povestea minerului „leneș” a stârnit indignare în rândul italienilor, mai ales că bărvatul a beneficiat de pensie întreagă, în condițiile în care în Italia șomajul se apropie de 50%, relatează La Stampa. 

Mai mult, un caz asemănător a ieșit la iveală de curând, în care protagonist era un  doctor din Sicilia care lucrase numai 15 zile dintr-o perioadă de nouă ani de zile, notează Dailymail.


Comentarii Facebook