Moduri simple de a-ți personaliza casa: transpune-ți personalitatea în decor


Astăzi vă voi ajuta să vă personalizați decorul casei cu sfaturi care vă vor fi foarte utile, începând cu o întrebare. Ai sentimentul că locuința ta este refugiul tău sau, dimpotrivă, nu spune nimic despre tine? Poate părea complicat, mai ales într-un spațiu închiriat, dar faceți din casa dumneavoastră, casa dumneavoastră. Nu ai nevoie de un buget mare pentru a realiza acest lucru. Fie că este vorba despre un covor sau un fototapet, sfaturile de mai jos te ajută să îți canalizezi gusturile, capriciile și personalitatea ta unică și să le transpui în decorul tău.

Podelele

Poate părea ciudat pentru început, dar unul dintre lucrurile cărora aparent nu le acordăm prea multă importanță la prima vedere, de fapt acordăm o mare atenție la ceea ce se întâmplă sub picioarele noastre. Covoarele nu sunt singurele lucruri pe care le puteți face, dar reprezintă un prim pas, deoarece, pe lângă decorare, ele pot ajuta la izolarea fonică. Dacă v-ați mutat vreodată, vă amintiți senzația de gol atunci când scoateți toată mobila și covoarele? Fără nimic care să absoarbă zgomotul, chiar și pașii au ecou.

Acea moliciune și sentimentul de căldură pe care le produc, având textile într-un spațiu, este ceva care face instantaneu casa să se simtă mai trăită. Așadar, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți este să introduceți materiale textile, să adăugați piese care absorb sunetul și care au o semnificație specială pentru dumneavoastră.

Pereții

Culoarea pereților este și ea foarte importantă și, desigur, pot influența mult aspectul unei camere. Dacă nu vrei să muți toată mobila și să vopsești toți pereții, poți opta oricând pentru fototapet. Fără a fi nevoie să faci prea multă murdărie, un fototapet te poate ajuta să dai un plus de personalitate casei tale. Chiar și dacă stai în chirie, poți alege să personalizezi cu fototapet un perete. Va fi un perete de accent unic, care va scoate în evidență canapeaua, de exemplu. 

Iluminatul

Iluminatul trebuie să fie mereu prima preocupare în materie de design, deși uneori este posibil să aveți nevoie de ajutor. Schimbarea iluminatului preexistent în orice spațiu va face imediat spațiul mai primitor. Motivele: puteți pune o piesă care vă este specială, cum ar fi o lampă familiară sau o bucată din materialele dvs. preferate. Prin urmare, de multe ori, în case și apartamente se folosește cel mai simplu iluminat disponibil, un singur punct sau un iluminat fluorescent, o iluminare mai caldă la o înălțime mai mică va crea un spațiu mult mai intim și mai confortabil.

Puteți înlocui iluminatul existent cu lămpi de sol sau puteți monta lămpi de masă care pot direcționa lumina în toate colțurile camerei, permițându-vă să creați zone separate pentru citit, mâncat, relaxare și așa mai departe. Iluminatul este unul dintre cele mai ușor de găsit la costuri reduse, așa că, dacă alegeți să schimbați iluminatul din casa dvs., fiți creativi și schimbați-l cu ceva mai cald și mai moale.

Depozitare

Una dintre lecțiile care ne este clară este funcționalitatea. Multe decizii sunt luate pe baza aspectului estetic, dar este dificil să iei decizii bazate pe stil fără a aborda nevoile de depozitare de bază. Depozitarea are și o latură estetică, pentru unii poate fi simplă și directă, rafturi în formă de L, de exemplu, dar în alte case poate fi ocazia perfectă de a dedica puțină dragoste și de a crea un spațiu cu coșuri lucrate manual, obiecte cumpărate într-o călătorie sau piese care au o semnificație pentru tine.

Așadar, dacă pentru depozitarea casei tale este vorba de a lăsa spațiu pentru a expune detaliile care contează pentru tine, vei găsi foarte ușor să creezi un spațiu. 

Artă și accesorii decorative

Este foarte important să așezați pe pereți piese care înseamnă ceva pentru dumneavoastră. De la obiecte pe care le-ați găsit într-o zi într-o drumeție în natură, textile de familie, fotografii, sculpturi, picturi. Adăugarea acestor piese în casa ta o va face unică. Și, mai presus de toate, fă-l să fie unic pentru tine, pentru interesele tale și pentru ceea ce te face să te simți bine.

Comentarii Facebook