Celebru actor de origine română, nominalizat la premiile Globurile de Aur 2023


Nominalizare istorică la Globurile de Aur! Un celebru actor român are şanse la mult doritul trofeu din cadrul premiilor Globurile de Aur. Sebastian Stan a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun actor - Limited Series” pentru rolul din filmul „Pam and Tommy”.

În vârstă de 40 de ani, actorul joacă rolul lui Tommy Lee, fostul soţ al celebrei Pamela Anderson. Compus din opt părţi, serialul urmăreşte povestea de dragoste a celor doi protagonişti.

În plus, serialul prezintă şi felul în care cei doi au fost afectaţi de scandalul provocat de înregistrările cu conţinut sexual, care au fost furate şi prezentate publicului în 1995. Pe lângă actorul de origine română, din distribuţia filmului face parte şi actriţa Lily James, care interpretează rolul Pamelei Anderson.

Cine este Sebastian Stan, actorul român care îl joaca pe Tommy Lee

Sebastian Stan are 39 de ani și este un actor român stabilit în SUA, cunoscut pentru rolul său, ca Soldatul Iernii, în Universul Cinematic Marvel. Sebastian a fost văzut de-a lungul timpului în mai multe filme alături de actori cunoscuți, însă având roluri secundare, de cele mai multe ori.

Sebastian a fost născut în Constanța, România. El a declarat că părinții săi au divorțat când acesta avea doi ani. Când avea opt ani, Sebastian împreună cu mama sa, Georgeta Orlovschi, s-au stabilit pentru o vreme în Viena, Austria, unde, Georgeta, a fost angajată ca pianistă, în urma Revoluției Române din decembrie 1989. La zece ani, Sebastian joacă primul său rol într-un film numit: 71 Fragments of a Chronology of Chance, de directorul austriac Michael Haneke. După patru ani, se mută în Comitatul Rockland, New York, Statele Unite.

Sebastian Stan a urmat studiile Universității Rutgers și timp de un an a făcut și cursuri în Regatul Unit. În această perioadă el a avut apariții la Shakespeares Globe Theatre din Londra. Primul contact pe care l-a avut cu lumea filmului a fost de fapt atunci când a lucrat ca și ghid: „Primul meu job a fost la cinematografie. Am lucrat la cinema-ul 6 din New York. Eram un ușieer. Vindeam popcorn. Și mai încolo am lucrat la H&M.

În ce filme a jucat Sebastian Stan 

A jucat alături de actori ca: Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel, în filmul Black Swan (2010), Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, etc. în trilogia Căpitanul America.  De asemena cu Matt Damon în filmul de ficțiune Marțianul (2015) cu șapte nominalizări la Oscar, sau cu Nicole Kidman în Capcana (2018).

Sebastian și-a dezvoltat simțul actoricesc în seriale precum: Gossip Girl, popular printre adolescenți, Kings, Once Upon a Time, și mini-seria Political Animals. Rolul din „Political Animals” i-a adus lui Sebastian o nominalizare la Critics’ Choice Television Award for Best Supporting Actor in a Movie/Miniseries. Un film important al carierei sale este „I, Tonya” unde joacă rolul lui Jeff Gillooly, soțul Toniei Harding, rol interpretat de Margot Robbie, un film cu o nominalizare și un premiu Oscar.

Comentarii Facebook