Harry şi Meghan vor fi audiați în cadrul unui proces civil pentru „defăimare şi informaţii false”


Prințul Harry  și soția lui, Meghan, vor fi audiați în cadrul unui proces civil intentat în Statele Unite de sora vitregă a ducesei de Sussex, informează miercuri, 8 februarie, BBC

Samantha Markle, sora vitregă a ducesei, a dat-o în judecată pe Meghan pentru „defăimare și informații false vătămătoare” după celebrul interviu acordat de cuplul princiar prezentatoarei de televiziune Oprah Winfrey în 2021. Reclamanta susţine că a fost defăimată atunci când Meghan „a declarat în mod fals şi cu rea intenţie” că ea a crescut ca „un copil singur la părinţi”.

O acţiune deschisă în instanţă de Meghan pentru a opri depoziţiile în acest proces civil a fost respinsă de un judecător american.

Depoziţia este o declaraţie formală de prezentare a dovezilor în Statele Unite, care trebuie făcută de un martor sau de o parte implicată în proces în faţa unui tribunal. În acel interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey, Harry şi Meghan au vorbit despre familiile lor, despre viaţa la curtea regală şi despre sănătatea mintală.

Sora vitregă a ducesei de Sussex susţine, într-o plângere depusă în instanţă în martie 2022, că Meghan a făcutdeclaraţii care pot fi demonstrate că erau false şi cu rea intenţie” în faţa unui public internaţional. În acel document, consultat de agenţia de presă PA News, Samantha Markle, care suferă de scleroză multiplă şi se deplasează într-un scaun cu rotile, afirmă că interviul a fost vizionat de aproximativ 50 de milioane de persoane din 17 ţări.

Reclamanta afirmă că interviul „a răspândit informaţii false şi minciuni cu rea intenţie” şi a supus-o pe Samantha Markle la umilinţe, ruşine şi ură la nivel mondial”, notează Agerpres. Ea mai spune că Meghan s-a folosit de „puternicele resurse ale operaţiunii de PR a familiei regale” pentru a răspândi „minciuni la scară mondială” despre Samantha Markle şi despre tatăl lor, Thomas Markle, în cadrul „unei campanii premeditate de distrugere a reputaţiei şi credibilităţii sale”. Samantha Markle afirmă că acea operaţiune a fost realizată „pentru a conserva şi a promova falsa poveste despre evoluţia lui Meghan de la sărăcie la regalitate”.

Acţiunea deschisă în instanţă de ducesa de Sussex pentru a opri audierile în acest proces a fost respinsă, marţi, de o judecătoare din Florida, Charlene Edwards Honeywell. Potrivit The Times, judecătoarea americană a considerat că juraţilor din proces le revine sarcina de a decide dacă cele două surori vitrege au avut o relaţie „apropiată”.

Procesul pentru defăimare intervine la puţin timp după ce prinţul Harry a publicat volumul său de memorii, „Spare”, în luna ianuarie, şi după ce cuplul Harry-Meghan a apărut într-un serial difuzat de Netflix la sfârşitul anului trecut.


Comentarii Facebook