FOTO - Oamenii de știință au reușit să creeze un embrion sintetic. Această descoperire poate ajuta cuplurile care nu pot avea copii


După 10 ani de cercetări, oamenii de știință au crear un embrion sintetic de șoarece care a început să-și formeze organe fără să aibă nevoie de spermatozoizi sau ovule, potrivit unui studiu publicat de revista Nature. A fost nevoie doar de celule stem. 

Celulele stem sunt celule nespecializate care pot fi manipulate să devină celule mature cu funcții speciale, scrie CNN.

soricel embrion.jpg

Modelul nostru de embrion de șoarece nu doar că dezvoltă un creier, dar și bătăi ale inimii, toate componentele care duc la formarea unui corp”, a declarat Magdalena Zernicka-Goetz, profesor de biologia celulelor stem de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie.  „Este incredibil că am ajuns atât de departe. A fost visul comunității noastre de ani de zile”, a mai spus profesorul. 

Studiul este un progres și o provocare a oamenilor de știință care au studiat embrionii de mamifere în uter”, potrivit lui Marianne Bronnes, profesor de biologie la Institutul de Tehnologie din California. Cercetătorii speră să treacă la următorul nivel și să ajute în viitor familiile care nu pot avea un copil pe cale naturală.


Comentarii Facebook