Fiul de 7 ani al Danei Nălbaru învață deja pentru Bacalaureat și facultate. Băiatul nu a fost niciodată la școală


Fiul Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur are 7 ani și deja se pregătește pentru Bacalaureat și facultate. Kadri nu a fost niciodată la școală, învață singur, iar pasiunea lui este chimia. Cei trei copii ai fostei vedete HiQ, Dana Nălbaru, învață de acasă.

Sofia învață de acasă de 6 ani, iar Roxana, fetița adoptată, a început să învețe acasă de acum doi ani. Kadri nu a fost niciodată la școală și învață singur încă de la cinci ani.

Kadri este un copil supradotat, care i-a uimit prin dorința lui de a învăța. Iubește chimia, a citit deja sute de cărți, iar acum învață pentru Bacalaureat.

Sofia are aproape 6 ani de când învață acasă și Roxana, 2 ani. Kadri nu a fost niciodată la școală. El nu are nevoie. Nici nu știu unde să-l duc, de fapt. El acum învață pentru examenul de bacalaureat, un test care îți asigură intrarea la anumite facultăți.

Eu cunosc un băiat în vârstă de 14 ani care a fost admis la Stanford, Harvard, dar nu ăsta e scopul. O facem mai mult de fun, că îi place foarte mult. Are sute de cărți citite. Pentru noi e ceva normal.

E un copil vesel, care se joacă, însă mintea lui asimilează foarte repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară. Mă blochează cu întrebările care țin de știință sau matematică. E haios să ai așa un copil. Se distrează foarte bine. Nu trebuie să îi repeți de două ori. Avea 5 ani când a început studieze chimie. Își alege singur cărțile, iar eu de multe ori nici nu știu ce citește”, a dezvăluit Dana Nălbaru

Dana Nălbaru s-a pocăit la vârsta de 33 de ani, dar nu le impune copiilor religia ei.

Nu, nu-i oblig pe copiii mei să facă nimic. Copiii mei nu au fost obligați nici să meargă la școală. Ei învață liber. Nu oblig pe nimeni să creadă ce cred eu sau să facă ce fac eu. Sper că doar prin faptele mele sau prin cuvintele mele, copiii mei sau prietenii mei vor schimba ceva în viața lor ca să fie la fel de liniștiți. Mi-aș dori ca toată lumea să înțeleagă ce am înțeles eu”, spune Dana Nălbaru.

Copiii mei, cel puțin băiețelul meu, se roagă alături de mine în fiecare seară. A fost decizia lui. Niciodată nu i-am spus să facă ceva. A văzut la mine și a venit lângă mine. Se roagă în gând așa cum știe el și îmi pune întrebări când vrea să știe ceva”, a mai spus soția lui Dragoș Bucur.

Băiatul învață deja pentru Bacalaureat și facultate.

”Ei învață. Sunt înscriși la școală. Sofia este înscrisă la o școală americană și are o programă pe care o urmărește. Nu poate lua mai puțin de 7 la un examen, pentru că nu poate trece la capitolul următor. Așa e configurată programa lor și întotdeauna ținem legătura cu profesorii care urmăresc cursurile. Învață la orice oră vrea și când se simte odihnită. Mi se pare că așa nu are niciun stres. Mi se pare foarte matură la vârsta ei. Avem o relație foarte apropiată și suntem prietene” , a mai mărturisit Dana Nălbaru.

Fiecare om e liber să își crească copilul după propriile reguli. Eu și soțul meu așa am văzut viața pentru copiii noștri. Ei sunt fericiți și nu sunt niște copii răi. Sunt copii empatici, care văd viața într-un mod foarte frumos și lumea, oamenii. Pe mine m-a interesat ca ei să învețe o conduită sănătoasă de viață. (…) Au prieteni. Sofia se duce la teatru, ei nu îi place să se ducă în mall.

Când se duce la mall e un chin pentru ea. E o domnișoară foarte drăguță, dar se îmbracă cu haine mai largi, pentru că e sportivă. Vrea să călătorească, să cunoască alte culturi. Lucrurile pe care le face nu sunt niște lucruri greșite sau rele, pur și simplu sunt niște lucruri diferite”, a încheiat Dana Nălbaru.

nalbaru.jpg

Sursa. Viva.ro

Comentarii Facebook