Când pică Crăciunul şi Revelionul în 2023. Câte zile libere vor avea angajații din România cu ocazia sărbătorilor de iarnă


Angajații români mai au parte de două minivacanțe până la sfârșitul acestui an, ultima dintre ele fiind pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă în familie, alături de cei dragi. Anul acesta, Crăciunul - sărbătoare cu dată fixă, pe 25 decembrie - pică într-o zi de luni. Astfel, Ajunul Crăciunului va fi duminică, iar dimineaţa când copiii găsesc sub brad darurile lui Moş Crăciun, luni. În România, cu această ocazie sunt libere de la stat prima şi a doua zi de Crăciun, mai exact datele de 25 decembrie şi 26 decembrie.

La o săptămână după Crăciun, românii se pregătesc pentru noaptea de Revelion: se lasă cu petreceri, pahare ciocnite şi focuri de artificii. Iar cu ocazia Anului Nou, primele zile din 2024 sunt considerate sărbători legale de către stat. Astfel, pe 1 ianuarie (luni) şi pe 2 ianuarie (marţi) nu se lucrează.

Însă, înainte de aceste sărbători, să nu uităm! Următoarea minivacanță pentru angajații români este la finalul lunii noiembrie, deci la intrarea în anotimpul rece. Zilele de 30 noiembrie- Sfântul Andrei- și 1 decembrie- Ziua Națională sunt sărbători legale și vor fi zile libere legale pentru toți angajații, nu doar cei din sistemul bugetar.

Sărbători legale 2024. Zile libere în 2024

În 2024 sunt 17 zile libere legale, dintre care 7 în weekend și 10 în timpul săptămânii. 

1 ianuarie (luni), 2 ianuarie (marți) - Anul Nou

6 ianuarie (sâmbătă) -  Boboteaza

7 ianuarie (duminică) - Soborul Sfântului Ioan Botezătorul

24 ianuarie (miercuri) - Ziua Unirii Principatelor Române

3 mai (vineri) -  Vinerea Mare

5 mai (duminică), 6 mai (luni) - Paștele

1 mai (miercuri) - Ziua Muncii

1 iunie (sâmbătă) - Ziua Copilului

23 iunie (duminică), 24 iunie  (luni) - Rusalii

15 august (joi) - Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sâmbătă) - Sfântul Andrei

1 decembrie (duminică) -  Ziua Națională a României

25 decembrie (miercuri), 26 decembrie (joi) -  Crăciunul

Comentarii Facebook