Cum să alegi uscătorul de rufe potrivit


Electrocasnicele au devenit de-a lungul anilor dispozitive care ușurează viața fiecărei persoane - de la mașina de spălat vasele la un uscător rufe. Ușor de utilizat, fiecare aparat contribuie fie la menținerea unei locuințe curate, fără prea mult efort.

Printre cele mai utile electrocasnice, foarte apreciate în ultimii ani, se numără și uscatorul de rufe. Disponibil în diferite dimensiuni, el poate fi ușor de integrat într-o locuință, existând și posibilitatea de a fi asezat chiar deasupra mașinii de spălat, dacă deschiderea acesteia este frontală. 

Uscător rufe - principalele avantaje

Uscătorul de rufe se numără printre cele mai dorite electrocasnice - scutește timp, dar și spațiu în ceea ce privește uscarea hainelor. Dacă spațiul îți permite, alege o varianta de 60 de centimetri. În schimb, așa cum mentionam anterior, dacă nu dispui de foarte mult loc, mizează pe o așezare pe verticală a uscătorului de rufe - găsești diferite ustensile care te ajută să îl așezi deasupra mașinii de spălat.

Unul dintre cele mai importante avantaje când vine vorba despre un uscător rufe este timpul scurt în care te bucuri din nou de haine, așternuturi sau orice ai avea nevoie. Practic, în câteva ore poți așeza totul în dulap - un factor important mai ales dacă ai copii mici. 

Totodată, uscătorul de rufe te va ajuta să-ți protejezi casa de umezeală. Dacă nu vei mai usca hainele într-o încăpere închisă sau chiar și pe balcon, vei observa o scădere a umidității. În felul acesta, scade și riscul de apariție a mucegaiului, care poate afecta și sănătatea.

Uscătorul de rufe este un ajutor important mai ales dacă ai și animale de companie. În funcție de programele dispozitivului, poți alege variante în care parul de animale se îndepărtează cu ușurință de pe haine. Astfel, te poți bucura de hainele preferate oricând, fără să îți faci griji că vor necesita și o curățare cu alte dispozitive.

De pe lista principalelor avantaje nu poate lipsi scăderea necesității de a călca hainele. În funcție de modelul uscatorului de rufe și, desigur, de țesătură, unele haine nu vor necesita deloc călcare. În felul acesta, scapi de încă o sarcină casnică și ai mai mult timp pe care îl poți dedica unui hobby. În plus, datorită uscării la aer cald, aspectul fibrelor se va păstra mai bine și te poți bucura de hainele tale o perioada îndelungată. 

Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi un uscător de rufe

Un uscător de rufe este o achiziție importantă într-o locuință, fiind utilă mai ales în cazul familiilor numeroase sau cu copii mici. Tocmai de aceea, este bine să te informezi înainte să cumperi un astfel de aparat, ținând cont de nevoile tale.

În primul rand, ia în considerare spațiul de care dispui. Prin simplul fapt că nu vei usca hainele la aer, deci practic nu vei avea nevoie de dispozitive care îți vor ocupa balconul, reușești deja sa te bucuri de mai mult loc. Cu toate acestea, este bine să verifici dacă ai suficient spațiu pentru acest aparat - fie prin alăturare ori suprapunere cu mașina de spălat.

Înainte de a face achiziția, ține cont de volumul hainelor pe care vrei sa le usuci. Un uscător obișnuit, de dimensiuni medii poate ajunge pe la 4-5 kilograme, însă dacă ai o familie numeroase, este posibil să nu fie suficient. Fiecare model de uscator are diferite caracteristici, volumul fiind un criteriu important în procesul de alegere.

Un alt pas este să analizezi diferite modele de uscătoare de rufe. Alege-l pe cel care are programe folositoare pentru tine: pentru haine delicate, diferite țesături naturale sau uscare lentă, care ajută la diminuarea cutelor pe haine. Este bine să știi că există două variante de uscător rufe, în funcție de tratamentul termic. Astfel, există modele cu pompă de căldură, mai blânde cu hainele, și modele care funcționează pe bază de condensare.

Nu uita să iei în considerare și clasa energetică - de la A (cea mai economică) la G. Astfel, vei putea aproxima și nivelul de consum.

Ține cont de aceste sfaturi și găsește modelul de uscător de rufe potrivit pentru tine și nevoile familiei tale. 

Comentarii Facebook