Cum a orbit cunoscutul cântăreț de Popopera Andrea Bocelli. Povestea pe care puțini o știu


Foarte puține persoane știu cum a orbit cunoscutul cântăreț de Popopera Andrea Bocelli. Publicul știe doar că este acel tenor cu voce de înger care a orbit în tinerețe, însă prea puțini știu povestea care se ascunde în spatele problemei sale. 

Născut cu o formă gravă de glaucom. Andrea Bocelli a orbit total la vârsta de 12 ani după un accident în timpul unui joc de fotbal. Încă de când era copil, cântărețul era pasionat de muzică și lua lecții de pian, flaut și saxofon, dar avea și o pasiune pentru sport în special fotbal, lucru care i-a adus o mare nenorocire. 

La vârsta de 12 ani, el și-a pierdut complet vederea după un accident pe terenul de fotbal. O minge a venit cu putere şi l-a lovit direct în ochiul drept, ceea ce i-a produs o hemoragie cerebrală.

În copilărie eram plin de viață și incontrolabil, îmi plăcea să joc fotbal și, într-o zi, în timpul unui meci, am fost lovit violent cu o minge direct în ochiul drept, singurul cu care distingeam lumina și culoarea. Doctorii au încercat să mă vindece, am făcut mai multe operații, au folosit până și lipitori, dar totul a fost în zadar. Din acea zi nu am mai putut vedea”, a povestit Andrea Bocelli.

În urma nefericitului incident, Andrea a continuat să studieze muzica, dar a făcut şi Facultatea de drept din Pisa, iar în timpul liber cânta prin baruri pentru a câştiga bani.  După ce a absolvit facultatea, a practicat dreptul pentru o scurtă perioadă de timp, însă apoi s-a dedicat în totalitate muzicii sub îndrumarea tenorului Franco Corelli.

Pentru partiturile dificile mă ajut de alfabetul Braille, altfel când am ceva de studiat îl am pe pianistul meu Carlo, care vine acasă în fiecare zi”, a declarat tenorul.  Pe parte de carieră a înregistrat atât muzică clasică cât şi pop.  Andrea Bocelli a concertat și în România, în 2013, la București.


Comentarii Facebook