Ce trebuie să știți înainte de a instala calorifere de baie cromate


Băile mici pot fi atât o binecuvântare, cât și un blestem. Pe de o parte, spațiul mai mic poate fi confortabil, este ușor de încălzit și, ca să nu mai vorbim de faptul că este mai puțin de curățat. Dar ele pot fi limitative și în multe feluri, spațiile compacte se pot simți adesea înghesuite și oferă foarte puțin spațiu de depozitare, inclusiv spațiu de agățat prosoapele. Așadar, într-o cameră în care nu există prea mult spațiu pentru a agăța lucruri, cum uscați prosoapele după ce faceți duș sau vă spălați pe mâini?

Găsirea unor modalități de agățare a prosoapelor umede într-o baie mică înseamnă să maximizați spațiul pe care îl aveți. Atunci când caută un sistem de încălzire pentru baie, multe persoane optează pentru un calorifer de baie sau o șină pentru prosoape în detrimentul unui calorifer de design sau al unuia cu coloană, deoarece acestea au fost concepute pentru a agăța prosoapele. Procedând astfel, veți contribui la încălzirea camerei și la uscarea prosoapelor în același timp.

Alternativ, dacă aveți deja un calorifer de baie în spațiu, luați în considerare instalarea unor cârlige deasupra acestuia pentru a vă ajuta să vă uscați prosoapele fără a ocupa spațiu suplimentar pe podea.

Într-o cameră care are încălzire prin pardoseală, nu veți avea nevoie de un calorifer de baie care să emită multă căldură. Dacă acesta este cazul dvs., încălzitoarele electrice pentru prosoape vor fi suficiente.

Dacă totuși ați decis să investiți în calorifere de baie și ați ales modele cromate, în acest articol vă explicăm răspunsul la întrebarea cum să curățați caloriferele de baie cromate. 

După cum știți, băile sunt folosite în mod constant, astfel încât caloriferele colectează în mod inevitabil praf, murdărie și amprente pe suprafața lor, indiferent dacă aveți sau nu un geam sau un ventilator de baie. Ce ar trebui să faceți? Caloriferele de baie cromate sunt sensibile la coroziune, trebuie să fiți atenți atunci când le curățați. Iată câteva modalități de întreținere a caloriferelor de baie cromate.

Folosiți perii sau ștergătoare de praf pentru calorifere

Flexibilitatea periilor pentru calorifere va ușura curățarea colțurilor și a crăpăturilor, indiferent dacă aveți un calorifer cu fața plată sau ondulată

Folosiți detergenți blânzi

Curățarea delicată este foarte importantă pentru caloriferele cromate, acestea nu sunt la fel de rezistente ca oțelul inoxidabil. Deoarece praful și murdăria se acumulează în timp, caloriferele de baie cromate își pot pierde aspectul strălucitor. Nu vă faceți griji! Dacă folosiți cu delicatețe detergenți blânzi, cum ar fi apa cu săpun, veți obține din nou un aspect strălucitor de oglindă.

Folosiți cârpe din microfibre

O altă modalitate de curățare a caloriferelor de baie cromate este să folosiți cârpe din microfibră, care atrag pe cârpă tot ceea ce se află pe suprafață. Astfel, în timp ce scapă de praf, murdărie și amprente, microfibra nu deteriorează suprafețele caloriferului. La finalul curățării, caloriferul de baie cromat va avea din nou un aspect plin de strălucire.

Folosiți oțet alb sau apă cu lămâie

Pentru a vedea un rezultat perfect, acest tip de detergent vă va ajuta să scăpați de rugină. Datorită acidului din oțetul alb, rugina va dispărea cu ușurință prin frecare ușoară.

Folosiți folie de aluminiu

Pentru a scăpa de rugina de pe suprafețele cromate, folia de aluminiu este un bun „detergent” care nu vă va deteriora caloriferul. În primul rând, rupeți câteva fâșii de folie de aluminiu și faceți din ele niște bile moi. Luați un bol cu apă curată, puneți bilele de folie și apoi frecați petele de rugină de pe crom.

Din cauza reacției chimice va face ca rugina să dispară, iar aluminiul protejează caloriferul de rugină în viitor.

Folosiți o periuță de dinți moale veche

O periuță de dinți veche este un instrument bun pentru a curăța cu ușurință colțurile și alte locuri incomode ale unui calorifer de baie.

Cum ar trebui să curățați caloriferul de baie cromat?

Deoarece băile sunt locuri umede, caloriferele trebuie curățate în mod regulat. Aceasta va ajuta ca caloriferele dvs. să arate bine pentru mai mult timp Iată câțiva pași pe care îi puteți urma.

Închideți caloriferul

Înainte de a începe, pentru siguranța dumneavoastră, ar trebui să opriți încălzirea.

Eliminați praful

Pe suprafața caloriferelor poate exista multă murdărie și praf, așa că folosiți o perie pentru calorifere pentru a curăța între spații.

Curățați caloriferul cromat

Una dintre cele mai bune modalități de a curăța caloriferele de baie cromate este cu apă și oțet alb, amestecul vă va ajuta să scăpați de petele de rugină de pe calorifer datorită elementului acid al soluției, iar dacă folosiți o cârpă din microfibră, puteți îndepărta nu doar rugina, ci și dungile și urmele de apă. De asemenea, puteți folosi suc de lămâie pentru a îndepărta murdăria. După toate aceste tehnici nu uitați să vă uscați caloriferul, frecându-l ușor cu o cârpă uscată din microfibre, acest lucru va face caloriferele să strălucească.

De asemenea, dorim să vă reamintim să nu folosiți materiale dure, cum ar fi detergenții chimici și lichidele pe bază de alcool, acestea pot deteriora suprafața cromată.

Cum îndepărtați rugina de pe caloriferele cromate?

Oțetul alb este un agent de curățare a suprafețelor incredibil de fantastic și este deosebit de eficient pe caloriferele cromate ruginite. Acest lucru se datorează faptului că aciditatea oțetului ajută la erodarea ruginei. Pur și simplu frecați cromul cu puțin oțet alb care a fost aplicat pe o cârpă mică.

Cum se curăță un calorifer din oțel inoxidabil pentru prosoape?

Pentru a preveni ca picăturile de apă să lase pete, tot ce trebuie să faceți este să îl ștergeți cu o cârpă umedă și apoi să îl uscați complet cu un prosop sau cu o bucată de hârtie de bucătărie. Folosiți apă deionizată pentru a curăța sau clăti suprafața pentru rezultate optime. De obicei, puteți obține această apă de la supermarketuri pentru a fi folosită la fiare de călcat, aparate de curățat cu aburi sau pentru îngrijirea automobilelor.

Comentarii Facebook