Duminica 28 Aprilie

Ce replică le-a dat maestrul Dorel Vișan celor îngrijorați de pensia lui: ”Să nu mă plângă nimeni”


Dorel Vișan, un actor clujean cu roluri de milioane, primește o pensie infimă, față de valoarea pe care o are. Publicul și-a exprimat nemulțumirea pentru acest lucru, mai ales că alți politicieni, magistrați, polițiști primesc pensii speciale, fără să fi avut meritele pe care le-a avut maestrul Dorel Vișan.

Actorul Dorel Vișan, la vârsta de 86 de ani, primește o pensie considerată umilitoare, în ciuda întregii sale cariere dedicate scenei. Actorul încasează lunar doar 1.400 de lei lunar ca pensie.

Nu mă interesează prea mult acest subiect, creșterea pensiei. După ce au aflat că am pensie de 1.400 de lei toate televiziunile au început să spună că mor de foame, ăștia nu-s normali! Pe fluturașul de pensie încă nu am sesizat până acum nicio modificare, niciun ban în plus, poate, de săptămâna viitoare, când vine din nou pensia. Sa nu mă plângă nimeni, că nu mor eu de foame, mă descurc, muncesc!”, a spus Dorel Vișan, conform Playtech.

Unii artiști poate că se descurcă și pot trăi din filmele în care au jucat, din drepturile de difuzare. Mai ales cei care au jucat în serialele tv, în telenovele, pe mine nu m-au căutat. Prin urmare, vă spun foarte sincer că, eu, actorul Dorel Vișan, nu pot trăi din drepturile de difuzare. E mult de discutat pe această temă, legat de soarta artiștilor din România, aflați la pensie”, a mai adăugat Dorel Vișan.

Actorul Dorel Vișan nu mai vrea să apară în piese de teatru și acceptă numai colaborări cinematografice.

Recent, actorul clujean a apărut în filmul ”21 de Rubini”, realizat în România, alături de Anthony Delon, fiul lui Alain Delon, și inegalabilul Mickey Rourke. 

Mickey a fost impresionat de jocul actorului român Dorel Vișan, de paleta largă pe care a abordat-o acesta în film, de nuanțe. Greu găsești la Hollywood un actor capabil de un asemenea rol, de o abordare atât de profundă”, a declarat Kimberly Hines, agenta oficială a lui Mickey Rourke.

Probabil cel mai bun rol al lui Dorel Vișan a fost cel din ”Senatorul melcilor”, pentru care a primit ”Premiul pentru interpretare masculină” la Festivalul Filmului Mediteranean (Montpellier, Franța), în 1995.

Comentarii Facebook