În cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică. Experimentul făcut de un fost polițist - VIDEO


Un fost polițist a realizat un experiment inedit. Bărbatul a vrut să afle, prin testarea cu etilotestul, cât timp trebuie să treacă ca aparatul să arate alcoolemia 0, după ce a consumat un pahar de țuică. 

Fostul agent de poliție a realizat acest test consumând 50 de mililitri de țuică de 40 de grade.

Viorel Teacă s-a așezat la masă, a comandat băutură și o porție de ciorbă. 

Imediat după ce a consumat paharul de țuică, Viorel Teacă a mâncat o parte din ciorbă și ulterior și-a măsurat alcoolemia cu un etilotest, folosit și de polițiștii de la rutieră.

Aparatul a indicat valoarea de 0,32 alcool pur în aerul respirat.

„Totul ține de greutatea fiecăruia, de organismul fiecăruia, de vârstă și așa mai departe. Eu am 1,82 metri și 95 de kilograme”, a spus Viorel Teacă.

Bărbatul a continuat să mânânce, iar după 40 de minute, fostul polițist și-a măsurat din nou alcoolemia. Rezultatul etilotestului a indicat valoarea zero.

„La 40 de minute după ce am băut țuică, 50 de mililitri, putem să ne urcăm la volan”, a concluzionat Viorel Teacă.

Viteza de eliminare a alcoolului depinde însă de mai mulți factori:

  • Alimentele: Alcoolul este absorbit cel mai rapid cand îl bei pe stomacul gol. Alimentele pot reduce absorbția alcoolului și astfel alcoolemia 
  • Sexul: Femeile absorb și metabolizează alcoolul diferit comparativ cu bărbații.
  • Compoziția corpului: Dimensiunea și compoziția corpului unei persoane sunt, de asemenea, factori care pot influența cât de repede este procesat alcoolul. 
  • Tipul și procentul de alcool din băutură: Nu toate băuturile sunt la fel. 
  • Cât de repede este consumat alcoolul:  Alcoolemia crește mai repede dacă bei o anumită cantitate de alcool dintr-o dată, 
  • Medicamente: Anumite medicamente pot interacționa cu absorbția alcoolului și pot modifica metabolismul, afectând astfel modul în care organismul este capabil sa proceseze alcoolul.


Comentarii Facebook