Ce pensie are Florin Piersic, după o viață dedicată scenei. Nu a făcut prea mulți bani nici din filme: „Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”


Deși a ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani, Florin Piersic nu se poate ține departe de scena teatrului, pe care o cunoaște și iubește din tinerețe.

Îndrăgitul actor clujean și-a dedicat aproape întreaga viață teatrului și filmului, fiind unul dintre cei mai iubiți actori români. După ce timp de 66 de ani s-a bucurat de aplauzele a sute de mii de oameni, acesta este „recompensat” cu o pensie foarte mică.

Potrivit Playtech, marele actor primește din partea statului român suma de 2.000 de lei. Pe lângă această pensie, Florin Piersic mai încasează o indemnizație de merit, de la Uniunea Teatrală din România, a cărei valoare ajunge la 2.700 de lei.

Florin Piersic a făcut parte din distribuția mai multor filme precum „Ciulinii Bărăganului”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Pintea” sau „Trandafirul galben”. Deși a avut roluri importante, actorul a mărturisit, în urmă cu ceva timp, că nu a câștigat prea mulți bani.

„N-am avut (n.r. bani). Aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”, a povestit Florin Piersic în cadrul podcastului „Fain și Simplu” realizat de Mihai Morar.

Comentarii Facebook