Care sunt avantajele și dezavantajele de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un multicooker


Cui nu-i place să gătească feluri gustoase și într-un timp cât mai scurt? Orez perfect pufos la abur, curry gătit lent, coaste de porc care ți se topesc în gură...

Indiferent de rețeta delicioasă pe care vrei să o pregătești la prânz sau la cină, ai cele mai mari șanse de reușită cu un multicooker. Este o soluție unică pentru toate, care poate înlocui mai multe aparate ce ocupă mult spațiu în bucătăria ta. Uită de orele petrecute în jurul aragazului sau de cele în care stăteai atentă la oala sub presiune.

Cu el poți face și iaurt, legume la aburi și cărnuri fragede. Poate elibera spațiu în dulap și îți poate economisi timp prețios.

Să aruncăm o privire la argumentele pro și contra ca să decizi în cunoștință de cauză dacă ai nevoie de acest erou versatil al bucătăriei în viața ta.

Avantajele unui multicooker

1.Te ajută să economisești spațiu

Spațiul din bucătărie este limitat. Dacă îl umpli cu o grămadă de instrumente și electrocasnice care te ajută să faci doar un singur lucru, vei ajunge curând să nu mai ai loc pentru alte obiecte importante. Un multicooker poate înlocui o întreagă serie de aparate de bucătărie: tigaia electrică, oala sub presiune, aparatul de iaurt, aparatul de gătit la aburi și chiar aragazul.

Este un aparat electrocasnic de dimensiuni reduse, pe care îl poți așeza pe blatul unde gătești de obicei, lângă cuptorul cu microunde sau chiar și pe masă. Asta eliberează o mulțime de spațiu în dulap!

2. Îți salvează timpul 

Gătitul vitei durează ore întregi pe aragazul clasic sau la cuptor. În schimb, cu funcția de fiert sub presiune, aparatul multifuncțional va reduce timpul de preparare la doar o oră.

Dacă ai și un chopper care să te ajute cu mărunțirea ingredientelor, atunci și mai bine.

Experții în bucătărie spun că multicookerul înjumătățește timpul de gătire indiferent de felul pe care îl prepari. În timp ce aparatul își face treaba, poți pregăti o salată sau un desert de care să se bucure întreaga familie.

Aparatele dispun, de obicei de un temporizator care te anunță atunci când mâncarea este gata.

3. Te ajută să economisești bani și resurse

Pentru o masă delicioasă ai nevoie doar de câteva ingrediente. Poți cumpăra bucăți mai mici de carne pe care să le aromatizezi după bunul plac, iar ajutorul tău în bucătărie le va oferi și mai multă savoare. Legumele vor avea o aromă aparte și nu va mai fi nevoie să cumperi ingrediente exclusiviste pentru o masă gustoasă.

Deoarece se gătesc atât de repede, vei folosi, de asemenea, mai puțină energie decât pregătirea la cuptorul clasic sau la plita cu inducție.

În plus, toți banii pe care i-ai fi dat pe alte aparate specializate pe un singur tip de gătire, îi poți investi într-un multicooker de calitate superioară.

Ce dezavantaje poți regăsi la aparatul multifuncțional pentru gătit

1. Nu gătește încet la fel de bine ca oalele sub presiune sau aragazul clasic

Atunci când îți dorești să obții cele mai bune rezultatele cu rețetele tale, timpul acordat preparării este și el unul mai îndelungat. Când gătești carne, spre exemplu, savoarea vine tocmai din timpul îndelungat de fierbere sau coacere.

2. Sunt dificil de curățat și întreținut

După ce ai terminat de gătit cu ajutorul acestui electrocasnic, trebuie să desprinzi toate elementele și apoi să le cureți pe fiecare. Apoi asigură-te că totul a fost asamblat corect la locul lui.

Curățarea și întreținerea etanșărilor și supapelor este foarte importantă, deoarece etanșările blocate pot cauza probleme la gătitul sub presiune. Și nu vrei să te încurci cu mașinile de gătit care explodează. Părțile în care se gătește se pot spăla cu un detergent pentru vase cu formulă delicată și cu un burete moale, care să nu zgârie suprafața.

Ține minte că trebuie să speli aparatul după fiecare utilizare, pentru a evita acumularea bacteriilor.

În concluzie, merită sau nu să cumperi un aparat de gătit multifuncțional?

Ei bine, da. Dacă timpul este esențial pentru tine și vrei să reduci numărul de aparate din bucătărie, un multicooker este o achiziție excelentă.

Comentarii Facebook