Cântăreața Lidia Buble, CONDAMNATĂ la un an de închisoare după ce a încercat să mituiască doi poliţişti


Cântăreața Lidia Buble este acuzată de dare de mită, după ce le-ar fi oferit bani poliţiştilor rutieri. Aceasta a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

Lidia Buble a fost condamnată de Tribunalul București la un an de închisoare, după ce a fost acuzată că ar fi mituit doi agenți de la Brigada Poliției Rutiere. Artista nu va ajunge, însă, după gratii, dacă sentința rămâne definitivă, pentru că judecătorul i-a suspendat executarea pedepsei. Va fi, însă, supravegheată, vreme de doi ani, și va trebui să îi dea socoteală unui consilier de probațiune în legătură cu activitatea ei. În plus, artista de 29 de ani trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității, anunță stirileprotv.ro.

În pandemie, Lidia Buble a fost oprită, într-o noapte, la un control de rutină și, pentru a nu plăti amenda, deoarece nu avea declarație pe proprie răspundere, dar și pentru a scăpa de obligația de a sufla în etilotest, ar fi mituit doi polițiști cu 900 de lei. Ar fi fost sfătuită să facă acest lucru de un cunoscut, la telefon, care nu știa că este interceptat de procurorii DIICOT, așa că discuția despre coruperea agenților de poliție a fost înregistrată, notează sursa citată.

Prin aceeași sentință, unul dintre agenți a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare. Procesul celuilalt se judecă separat.

Comentarii Facebook