7 sfaturi pentru a avea grijă de o geantă din piele


Prin îngrijirea atentă a unei genți din piele, accesoriul va rezista mult mai mult timp. În acest articol vă oferim câteva sfaturi practice pentru a vă îngriji geanta în mod corect. Este garantat că vă veți bucura de geanta, geanta de voiaj, rucsacul sau servieta dvs. pentru mulți ani de acum încolo dacă veți citi toate sfaturile din acest articol.

Pulverizați bine geanta din piele înainte de utilizare

Pulverizați bine geanta dvs. din piele cu un spray care respinge umezeala și murdăria înainte de utilizare. Acest spray asigură un strat protector pe geantă. Cu spray-ul respingător de umiditate și murdărie nu trebuie să vă faceți griji că pielea se va deteriora atunci când ieșiți cu geanta în ploaie.

Pulverizați geanta cu spray-ul respingător de umiditate și murdărie o dată pe an. Stratul protector care se formează prin acest spray nu va dura, desigur, la nesfârșit. Trebuie să continuați să vă pulverizați temeinic geanta pentru a o proteja în continuare. Dacă faceți acest lucru o dată pe an, veți fi sigur că vă protejați bine geanta și că geanta dvs. din piele va rezista mult mai mult.

Curățați-vă periodic geanta cu o cârpă umedă

Ștergeți ușor pielea cu o cârpă ușor umedă dacă doriți să aveți grijă de geanta dvs. zilnic. Vă rugăm să rețineți: cârpa nu trebuie să aibă reziduuri de săpun, deoarece reziduurile de săpun ar putea deteriora pielea.

Vă recomandăm să lustruiți genți sau borsete de damă din piele cu o cârpă umedă pentru a îndepărta praful de pe ele. De asemenea, puteți folosi o cârpă umedă pentru a vă curăța geanta atunci când este puțin nisip pe ea. Vă rugăm să nu udați efectiv pielea cu cârpa.

Tratați-vă geanta cu un produs de îngrijire de protecție

Vă recomandăm să tratați genți din piele cu un produs de protecție pentru îngrijirea sa de două-trei ori pe an. Ce produs de îngrijire ar trebui să folosiți pentru a vă trata geanta depinde de tipul de piele din care este confecționată geanta dvs.

Eticheta produsului de îngrijire a pielii conține toate informațiile privind modul de utilizare a acestui produs. Citiți cu atenție manualul, deoarece numai așa veți folosi produsul de îngrijire a pielii în mod corect.

Păstrați geanta din piele ferită de soare

Pielea este un produs natural. Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că pielea unor genți se poate deteriora prin expunerea pe termen lung la soare. Soarele conține lumină UV, iar această lumină nu este bună pentru piele. Păstrați-vă geanta, prin urmare, departe de soare cât mai mult posibil.

Vă petreceți ziua la o cafenea în aer liber și doriți să luați cu dumneavoastră geanta din piele? Puneți geanta sub masă sau sub scaunul dvs. Dacă geanta se află la umbră, atunci nu trebuie să vă faceți griji că pielea va fi deteriorată de lumina puternică a soarelui. 

Când mergeți la plajă este mai bine să luați o geantă de plajă. Nu numai pentru că lumina poate deteriora geanta din piele, ci și pentru că geanta se poate murdări de la nisipul de pe plajă. Pielea s-ar putea deteriora și mai mult dacă pe geanta dumneavoastră intră apă de mare sărată. Prin urmare, cel mai bine este să vă lăsați geanta acasă atunci când mergeți la plajă.

Evitați caloriferele

Nu doar lumina soarelui, ci și căldura unui calorifer poate deteriora pielea genții. Dacă vă lăsați geanta pe suprafața unui calorifer pentru o perioadă mai lungă de timp, pielea se va usca. Pielea nu numai că va deveni mai puțin suplă, dar va avea și un aspect mai puțin plăcut. Prin urmare, nu vă puneți niciodată geanta lângă calorifer, mai ales pentru o perioadă mai lungă de timp.

Geanta dumneavoastră este udă, de exemplu, pentru că ați mers cu bicicleta pe ploaie? Lăsați-o să se usuce în mod natural. În niciun caz nu vă puneți geanta pe calorifer pentru a accelera procesul de uscare.

Îndepărtarea petelor de pe geanta dvs. din piele

Chiar dacă sunteți foarte atentă, o pată poate ajunge pe pielea gentii. Cel mai bine se îndepărtează petele care au fost uscate prealabil cu un șervețel sau o cârpă de bumbac curată, cum ar fi un prosop de bucătărie. Apoi puteți șterge geanta cu o cârpă umedă. Vă rugăm să rețineți: nu frecați pata în mod violent, deoarece veți freca pata în piele. Dacă se întâmplă acest lucru, este aproape imposibil să o îndepărtați.

Îndepărtarea petelor încăpățânate

Aveți o pată încăpățânată pe geanta dvs. din piele? Vă recomandăm să nu îndepărtați singură această pată. Dacă vă apucați de treabă cu tot felul de produse de curățare, există o mare șansă să nu faceți nimic decât să înrăutățiți pata. Prin urmare, o pată încăpățânată este mai bine să fie îndepărtată de un expert.

Atunci când ați frecat pata în piele din greșeală, este totuși mai bine să vă duceți geanta la un expert. Expertul va vedea dacă el/ea poate îndepărta pata.

Comentarii Facebook