4 sfaturi pentru a purta rapid o pereche nouă de ghete de fotbal


Nu este nimic mai interesant decât să primiți o nouă pereche de ghete de fotbal, iar dacă sunteți ca noi, probabil că vreți să le duceți direct pe teren. Cu toate acestea, la fel ca toate încălțămintea, va trebui să le lăsați timp ghetelor de fotbal să se lase, înainte ca acestea să fie suficient de confortabile pentru a le purta. 

Așadar, haideți să discutăm despre modul corect de a „roda” ghetele de fotbal nou-nouțe. Vă vom împărtăși câteva sfaturi profesionale pe parcurs pentru a vă ajuta să vă îngrijiți ghetele și să evitați bășicile pe termen lung.

1. Începeți cu ghetele de dimensiunea corectă

Dacă vă luați ghete de fotbal de mărimea greșită, veți avea dificultăți în a le roda și s-ar putea ca acestea să nu devină niciodată suficient de confortabile pentru a le purta. Verificați întotdeauna mărimea de două ori înainte de a arunca banii pe o pereche nouă de ghete de fotbal Nike sau luați unele pe care le puteți returna. 

Să vă încălțați ghetele înainte de a le cumpăra este întotdeauna cea mai bună modalitate de a vă asigura că vă veți simți confortabil în ghete în timp ce sunteți pe teren. Atunci când le probați, asigurați-vă că purtați șosetele de fotbal pe care le purtați de obicei cu ghetele dvs., deoarece grosimea șosetelor ar putea adăuga lățime sau o jumătate de mărime în plus la piciorul dvs. 

Puteți lua în considerare posibilitatea de a merge la un magazin de articole sportive pentru a proba ghetele înainte de a le cumpăra.  În timp ce vă aflați la magazin, puteți cere unui vânzător să vă măsoare picioarele și să vă ajute să găsiți talpa potrivită.

Asigurați-vă că încercați mai multe perechi diferite de crampoane, apoi, odată ce ați găsit cea mai confortabilă opțiune, notați mărimea pantofului, lățimea și modelul. Apoi, puteți merge acasă și obține prețuri reduse online sau le puteți achiziționa în magazin. Indiferent, obținerea unor ghete fotbal care să se potrivească confortabil picioarelor dvs. va face toată diferența în procesul de rodaj.

2. Purtați o pereche de șosete de fotbal

Ar trebui să purtați și o pereche de șosete de fotbal atunci când vă „rodați” ghetele de fotbal, iar dacă doriți cel mai mare confort, optați pentru o pereche de șosete cu aderență. Șosetele de fotbal sunt mai groase și mai înalte decât cele mai multe alte tipuri de șosete, iar acestea vă pot proteja picioarele de disconfort și de iritații.

În plus, dacă vă rodați ghetele cu șosete mai subțiri, s-ar putea să vă simțiți puțin strâmtorat atunci când purtați ghetele cu șosete de fotbal. Cu toate acestea, cele mai bune șosete pentru rodajul și purtarea ghetelor sunt șosetele aderente cu talpă lipicioasă. Aceste șosete vă vor lipi practic crampoanele de talpa piciorului, împiedicând astfel crampoanele să alunece și să vă frece picioarele în mod greșit. 

Șosetele aderente vă vor ajuta, de asemenea, să alergați și să loviți cu piciorul fără a fi nevoiți să vă luptați cu ghetei, așa că nu le pot recomanda îndeajuns de mult. 

3. Folosiți tălpi vechi sau personalizate

Talpa oferă părții inferioare a ghetelor o impresie a piciorului dvs., permițându-le ghetelor să se muleze pe forma unică a piciorului dvs. Când se ajunge la asta, modelarea noilor tălpi este obiectivul principal al rodajului ghetelor noi. Utilizarea unei tălpi care se potrivește deja piciorului dvs, va reduce timpul de rodaj și vă va duce pe teren în cel mai scurt timp. În medie, aveți nevoie de trei zile pentru a vă acomoda la o pereche noi de ghete de fotbal Nike. Viteza acestui proces depinde de materialul din care este confecționat cramponul, de timpul pe care un jucător este pregătit să îl petreacă pentru a le roda și dacă un jucător urmează o tehnică recomandată pentru rodaj.

Dacă aveți ghete vechi, pe care le-ați rodat deja, încercați să scoateți tălpile de la noile crampoane și puneți-le pe cele vechi în ghetei noi. Apoi, după aproximativ o săptămână, schimbați din nou tălpile. În acest fel, puteți modela forma noului crampon la forma piciorului dvs. și apoi puteți introduce noua talpă, reducând procesul la câțiva pași scurți. 

De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unor tălpi ortopedice personalizate care să se potrivească perfect picioarelor dumneavoastră. Aceste tălpi pot fi folosite în toate crampoanele, permițându-vă să treceți rapid de la un pantof la altul fără niciun disconfort.  Cu toate acestea, tălpile personalizate pot fi destul de scumpe.

4. Folosiți vaselină pentru a reduce frecarea

Atunci când purtați ghete de fotbal rigizi, materialele se vor freca de picioarele dumneavoastră, provocând bășici. Cu toate acestea, dacă creați o barieră alunecoasă între picioarele dvs. și ghete, puteți preveni cu totul apariția bășicilor și frecarea. Un truc pe care mulți jucători profesioniști îl folosesc atunci când își rod ghetei cu crampoane noi în caz de urgență este frecarea interiorului crampoanelor cu un strat subțire de vaselină. Vaselina este suficient de alunecoasă pentru a preveni frecarea uscată intensă care provoacă bășici și, de asemenea, va înmuia polimerii și pielea, care sunt materialele folosite de obicei pentru a face ghetele. 

Dacă nu aveți vaselină la îndemână, puteți, de asemenea, să treceți puțin deodorant pe interiorul noilor dvs. ghete pentru a le face mai alunecoase și mai moi. Ca un bonus, deodorantul va menține și mirosul mai proaspăt al ghetelor, ceea ce este ideal dacă doriți să eliminați mirosul de pe ghete!

Comentarii Facebook