Vor urma cozi la magazine? Boc întrebat cum vor apuca ”privații” să meargă la cumpărături, dacă magazinele se închid la 18.00


Primarul Emil Boc a fost întrebat dacă nu crede că la Cluj-Napoca vor fi cozi și probleme în magazine, prin închiderea acestora la 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Dacă rata de incidență va ”sări” de 7,5 cazuri la mia de locuitori, atunci am putea ajunge la aplicare acestei măsuri pe durata întregii săptămâni. Acum, magazinele se închid la ora 21.00.

Dacă știi că numai până la ora 18.00 poți să îți faci cumpărăturile și tu, cel care lucrezi la Primărie, la mediul privat, îți faci programul în așa măsură cu muncă de acasă, încât să îți poți permite să ajungi mai repede de ora 18.00 să faci aceste cumpărături. 

Decizia va obliga autoritățile publice, mediul privat, să regândească programul de lucru al funcționarilor. Asta este ideea care stă în spate. Dacă asta va determina o regândire a programului de lucru și utilizarea programului la distanță în perioada asta de o lună și jumătate până când toată lumea (se vaccinează) și va fi vârful de sarcină, atunci are logică această măsură”, a explicat primarul Emil Boc.

Acesta a spus că, deja, la nivelul Primăriei a cerut ca mulți angajați să lucreze de acasă. Oricum, funcționarii au vinerea program scurt și pleacă acasă la or 14.00. Disconfortul este tot la mediul privat. 

Magazilele sunt cele mai importante, dar și mall -urile și terasele se vor închide de la ora 18.00. Măsura va fi aplicată cel mai probabil de vineri seara, dar încă nu s-a precizat clar.

Boc se ține de cuvânt și Clujul nu se CARANTINEAZĂ, dar ”la Cluj, magazinele se închid la 18.00 și de la 20.00 acasă”

Comentarii Facebook