Vizită într-o vilă din Cluj-Napoca, pe care proprietarul cere 3,7 milioane de euro. Poți trăi ca un boier la Cluj - FOTO


Proprietarul unei vile din Cluj-Napoca cere pentru proprietatea sa nu mai puțin de 3,7 milioane de euro. Agenții imobiliari spun că locația este totul, iar vila este situată la 10 minute de ”mers agale de Catedrala Ortodoxă și respectiv de statuia lui Matei Corvin, în proximitatea Camerei de Comerț și Industrie, aproape de Facultatea de Litere, de vechile clădiri ale Politehnicii de pe strada Barițiu, de Piața Mihai Viteazul”. 

Poziția proprietății oferă o vedere panoramică deschisă către un segment din partea veche a orașului. O oază de liniște în natură, ruptă de tumultul orașului, dar îndeaproape conectată cu centrul acestuia. Zonă cu multă vegetație, cu vecinătăți constituite din vile cu arhitectură interbelică ce oferă un cadru urbanistic realmente deosebit, de departe unul dintre cele mai frumoase și bine conservate din Cluj.

Clădirea se află într-o poziție înaltă, depărtată față de stradă, având la intrare scări impunătoare, o terasă extinsă și o loggie, toate pavate cu travertin, delimitate de o balustradă din fier forjat cu elemente florale amintind de anii frumoși din Belle Epoque. Impozanța intrării este subliniată pe lângă elevația clădirii, de deschiderile loggiei și de forma arcuită a ferestrelor de la etajul I”, este descrisă proprietatea.

Construcția inițială a fost complet consolidată, restructurată, extinsă, etajată, mansardată și utilată în perioada 2001-2008, nefiind monument istoric.

casa-individuala-de-vanzare-13-camere-cluj-napoca-central-191911651.jpg

Terenul pe care este edificat imobilul este în suprafaţă de 1.645 mp, oferind un important potenţial urbanistic pentru ridicarea de construcții terasate pe panta domoală din spatele vilei și pe terasa din partea superioară a acesteia, cu panoramă splendidă asupra orașului. Terenul rămas liber, de aproximativ 1.000 mp (actualmente livadă) este unul dintre cele mai mari construibile în această zonă de excepție, pentru care indicatorii urbanistici zonali deja aprobați în locații învecinate sunt: P.O.T. = 60% - 75%, C.U.T. = 2.4 - 3.0.

Vila în sine a fost terminată în 2009 și are peste 650 mp, având inclusiv multiple scări, trotuare și terase. Are regim de înălțime: subsol parțial, parter, etaj 1, mansardă și pod. Frontul la strada Emil Racoviţă are 15 ml. Fațada principală a vilei este orientată către est. 

casa-individuala-de-vanzare-13-camere-cluj-napoca-central-191911665.jpg

Scările exterioare și trotuarele de acces sunt din beton. Parterul este înalt de 3.35 m, etajul are înălțime de 2.70 m, iar mansarda de 2.85 m.

Imobilul are 13 camere, acestea fiind amplasate: patru la parter (dintre care două formează un living foarte spațios și elegant), cinci la etajul 1 şi patru la mansardă. La subsol se află pivnița (încăpere de depozitare) în suprafață de 22.5 mp, iar deasupra camerelor de la mansardă este un pod de 130 mp.

casa-individuala-de-vanzare-13-camere-cluj-napoca-central-191911658.jpg

Este o vilă care se adresează celor care își doresc prestigiul de a avea o reședință de lux sau un sediu emblematic, situate pe un teren generos, cu mare potențial, într-una dintre cele mai bune poziții din Cluj, dacă nu cumva cea mai bună”, precizează agenții imobiliari, care speră să prindă un cumpărător.

Comentarii Facebook