Hidroelectrica anunță noi oferte, cu tarife mai mici pentru energia electrică! Noile contracte sunt valabile din această lună


Hidroelectrica a anunţat noi tarife, mai mici, pentru furnizarea de energie electrică, în cadrul unei noi oferte numită ”viitor verde”.

Compania propune pentru clienții noi un tarif de 0,28404 lei/KWh, care include componenta de achiziție a energiei electrice, inclusiv tariful de transport - componenta de introducere a energiei electrice în rețea și componenta de furnizare.

Oferta este destinată exclusiv clienților casnici și va fi valabilă pentru contractele încheiate în perioada 1 aprilie - 30 iunie, 2023.

hidroelectrica 2.png

Ce este inclus în prețul final

Prețul final facturat va fi determinat în conformitate cu prevederile OUG nr. 27/18.03.2022 cu modificările și completările ulterioare, privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, aprobată prin Legea nr. 206/2022, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum a fost modificată și completată prin O.U.G 119/2022 și Legea 357/2022 de aprobare și completare a O.U.G 119/2022.

Tarifele la energie electrică se majorează, din nou

Facturile românilor vor crește, din păcate, după ce ANRE a majorat unele tarife.

În medie, creșterea tarifului mediu va fi de 11% pentru operatorul național de transport Transelectrica și cuprinsă între 8% și 31% pentru tarifele de distribuție la joasă tensiune, adică pentru companiile de distribuție.

Anunțul majorării vine după ce anterior Guvernul a decis să amâne adoptarea unei ordonanțe de urgență lansate de Ministerul Energiei care prevedea că în acest an tarifele de distribuție cresc doar parțial, după ce deja au fost înghețate în 2022 ca urmare a plafonării prețurilor la energie pentru populație.

„ANRE, în cursul acestei săptămâni, în ședința de miercuri, a dezbătut în comitetul de reglementare ajustarea tarifelor de distribuție la energie electrică și gaze naturale, dar asta nu înseamnă că prețurile finale la consumatorii casnici și non-casnici se modifică. 

Au fost aprobate noile tarife care într-adevăr au crescut, dar este doar o componentă a prețului cu o pondere relativ mică în acest moment.

În continuare există acele plafoane care sunt stabilite în ordonanța 27 pentru consumatorii care au dreptul la ele şi se aplică: 0,68 lei, 0,80 lei, 1 leu şi 1,30 lei la energie electrică şi, respectiv, la gaze naturale: 0,31 lei şi 0,37 lei pentru casnic și non-casnic", a explicat vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege.

Comentarii Facebook