Viorel Găvrea, directorul Tetarom Cluj: La noi nu se fac angajări politice. Cine îl acuză?

 

Societatea Tetarom este acuzată că a devenit ”cuibușorul de sinecuri tradițional al celor din PSD Cluj”.

 

Acuzația a fost lansată de consilierul județean Cluj, Mihai Seplecan, și vine pe fondul controverselor privind finanțarea unor lucrări de consolidare a dealului de lângă parcul industrial Tetarom 1, de pe Tăietura Turcului. Parcul a fost extins și trebuie consolidat dealul, pentru a fi prevenite alunecările de teren. Consiliul Județean Cluj a decis în ultima ședință să ia 1,5 milioane de lei de la această investiție și să pună banii în fondul de rezervă, lăsând bani pentru continuarea lucrărilor. 

 

Cum Tetarom este cuibușorul de sinecuri tradițional al celor din PSD Cluj, acesta devine ”investiție strategică”. Iar cei din PSD Cluj omit să spună că s-au dat suficienți bani pentru această etapă a lucrărilor, încât aceasta să fie începută cu succes. Ei ar fi vrut ca CJ Cluj să aloce 5 milioane de lei pentru o lucrare realizabilă, conform declarațiilor chiar al administratorului Tetarom, cu 2 milioane de lei. S-au alocat 1,5 milioane lei pentru început, deci nu s-ar pune în pericol decât eventual niște interese obscure ale celor din PSD Cluj. În schimb au aroganța să susțină că s-a constituit un fond ”inutil” de rezervă pentru acele primării din județ, 17 la număr, cărora guvernul lor de mincinoși nu le-a alocat nici un leu de la buget”, acuză Mihai Seplecan.

 

Directorul SC Tetarom SA, Viorel Găvrea, a declarat că nu comentează atacurile politice și că proiectul este realizat de Consiliul Județean Cluj, iar Tetarom este beneficiarul final. ”Părerea mea este că este o greșeală că s-au luat banii de acolo. Noi nu suntem parte pentru că este lucrarea Consiliului Județean Cluj. Dacă nu se face consolidarea, nu se face hala 2 și nu se ating obiectivele proiectului.

 

Indiferent cine și de unde a luat (n.red. banii), este firesc și normal să se finalizeze acest proiect care este în proporție de 70% terminat. Este un pericol foarte mare pentru că este o situație de urgență”, a spus Găvrea. 

 

În privința angajărilor politice de la Tetarom, Găvrea s-a apărat, cu toate că nimeni nu l-a nominalizat. ”Eu nu sunt membru al niciunui partid. Nu am fost numit de niciun partid politic. Eu am participat la un concurs și am fost mandatat să conduc instituția. Nu știu ca cineva să fie angajat politic. Sunt declarații ale politicienilor și ei spun ce vor”, a conchis Găvrea. 

Comentarii Facebook