Vești proaste pentru români. Se SCUMPEȘTE factura la energieCompaniile din sectorul energetic susțin că introducerea noilor impozite va duce la majorarea prețului final al energiei.

Potrivit reprezentanților AFEER, prețul energiei nu ar trebui să crească pe termen mediu, însă în cazul în care Guvernul va introduce impozite noi, consumatorii vor fi nevoiți să plăteascp mai mult , fiind majorate tarifele pentru transport și distribuție.

"Pe termen mediu predicţiile sunt de stabilitate a preţului energiei. Dacă nu se întâmplă nimic cu regimul de taxare, preţul la consumatorul final nu ar trebui să crească", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Ion Lungu, citat de Mediafax.

Guvernul are de gând să introducă un impozit pe proprietate pentru construcţiile speciale exceptate până în prezent, calculat la 1,5% din valoarea construcţiei.

Impozitul va fi aplicat pentru construcţii precum centrale hidroelectrice, staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni, centrale termoelectrice şi nucleare, construcţii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste şi platforme, sonde de ţiţei, gaze şi sare, rampe de încărcare - descărcare, coşuri de fum şi turnuri de răcire, iazuri pentru decantarea sterilului, heleştee, iazuri, bazine, infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri şi linii şi cabluri aeriene de telecomunicaţii.

"Noile taxe se vor reflecta în tarifele de transport şi distribuţie", a spus Corina Popescu, vicepreşedinte al AFEER.

Comentarii Facebook