Miercuri 24 Aprilie

Vești bune pentru toți pensionarii! Când vor intra pensiile în conturile românilor, luna aceasta?


Mai sunt puține zile până la sărbătoarea de Paște, iar ministrul Muncii a dat o veste bună pentru cei cinci milioane de români pensionari. Care este anunțul făcut de Marius Budăi?

În ultima perioadă, costul traiului a crescut enorm și tot mai mulți români se găsesc în situația în care nu mai reușesc să facă față cheltuielilor. Înainte de sărbătorile pascale însă, Marius Budăi are vești bune pentru cinci milioane de români pensionari.

Decizia luată de Marius Budăi înainte de Paște

Luna aceasta, pentru că românii sărbătoresc Paștele, ministrul Muncii a declarat că pensiile vor fi virate mai devreme. Așadar, până astăzi, 11 aprilie, toţi pensionarii ar trebui să-și primească banii.

„Este sărbătoarea aceasta a Paștelui și am considerat extrem de important ca măcar atât să mai facem în plus pentru seniorii acestei țări. De vineri (vinerea trecută, 7 aprilie - n.r.), seniorii României care încasează pensiile în cont bancar, pe card, au pensiile în cont. Până în data de 11 aprilie, vrem ca și ceilalți seniori care încasează pensiile cu factorul poștal să aibă banii acasă, pentru a-și putea procura cele necesare, atât cât poate permite situația în această perioadă în România", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, ieri.

Potrivit declarațiilor făcute de Marius Budăi, și voucherele de alimente vor fi distribuite mai devreme, dar și multe dintre pachetele cu alimente, oferite de Uniunea Europeană.

În prezent, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de vouchere sociale, iar numărul acestora este în creștere pentru că ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de oameni care vor primi o dată la două luni suma de 250 de lei din partea statului român.

Ce spune ministrul Muncii despre majorarea pensiilor

Atunci când a fost întrebat despre o eventuală majorare a pensiilor, Marius Budăi a declarat că a fost făcută deja o actualizare și că deciziile vor fi luate în favoarea cetățenilor.

„Este o așteptare mare tot timpul când este PSD la guvernare și asta înseamnă că noi, când am fost la guvernare, am făcut lucruri bune.

Noi vom cântări extrem de bine și vom analiza extrem de bine ce avem de făcut.

Avem deja o actualizare, o adaptare a programului de guvernare pe care o să o propunem și va fi anunțat probabil de președintele partidului. Cu siguranță că ne dorim să facem cât mai bine pentru cetățeni", a mai declarat ministrul Muncii.

Comentarii Facebook