Anunț important pentru pensionari, chiar înainte de Paște. Mulți dintre ei pot beneficia de vouchere de ajutor social. Care este criteriul?


Anunţ important pentru pensionarii cu venituri maxime de 1.700 de lei. Guvernul vine în sprijinul acestora cu vouchere în valoare de 250 de lei, în perioada 10-13 aprilie. 

Guvernul oferă ajutoare românilor care fac parte din categorii vulnerabile. Autorităţile au transmis programul de distribuire a următoarei tranşe de vouchere sociale. Iată cine poate beneficia de acești bani.

Programul „Sprijin pentru România” prevede ca la fiecare două luni, persoanele care fac parte din familii defavorizate să primească tichete sociale în valoare de 250 de lei.

Până în prezent, au fost acordate cinci tranșe de vouchere de alimente, urmând ca a șasea să fie oferită în perioada 10-13 aprilie, înaintea sărbătorilor pascale.

Cine poate beneficia de aceste ajutoare

Persoanele eligibile pentru acest program sunt, conform OUG nr. 63/2022, următoarele:

„Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

b) persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023”.

De asemenea, textul legislativ prevede că familiile cu cel puțin doi copii, ale căror venituri lunare sunt sub pragul de 600 de lei de persoană, precum și familiile monoparentale aflate în această situație și indivizii eligibili pentru ajutor social pot primi aceste vouchere de alimente.

Pe lângă tichetele sociale, românii care fac parte din categorii vulnerabile pot beneficia de pachete de alimente. Acestea cântăresc 25 de kilograme și conțin produse de bază.

Comentarii Facebook